Redactie - 02 juli 2013

Sogeti en Tricentis kondigen strategisch partnership aan


Sogeti en Tricentis kondigen een partnerovereenkomst aan op het gebied van het testen van software en kwaliteitszorg. Met deze strategische samenwerking zeggen beide IT-bedrijven in staat te zijn verbeterde testdiensten aan te bieden.

De Sogeti testtool COVER en de TOSCA testsuite van Tricentis worden geïntegreerd. Daarmee is geautomatiseerd testen mogelijk.

De integratie van gezamenlijke testdiensten vormt de basis voor een volledig nieuwe testaanpak. Met ‘Model Based Test Execution’ wordt het gehele testproces - van specificatie tot en met uitvoering - volledig geautomatiseerd. De mogelijkheid om geautomatiseerde testgevallen af te leiden uit modellen voorkomt het handmatige werk om verschillende testsituaties te onderhouden.

Met behulp van COVER wordt automatisch een nieuwe set testgevallen opgeleverd. Dankzij de verbinding tussen COVER en TOSCA kunnen testgevallen direct geïmporteerd worden in TOSCA en ‘afgespeeld’ op de software. Met deze scriptloze aanpak wordt het opstellen en uitvoeren van een complete regressietest (een herhaald proces om te testen of ongewijzigde functionaliteit blijft werken met nieuwe software) verkort van een aantal dagen naar een aantal uren. Door deze enorme versnelling van het testproces is deze aanpak bij uitstek geschikt om toe te passen in ‘agile’ projecten, aldus de twee partners.


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!