Redactie - 03 juli 2013

Microsoft reikt Health Partner Awards 2013 uit


Microsoft heeft tijdens een jaarlijks terugkerend feestelijk evenement de Microsoft Health Partner Awards 2013 uitgereikt. Met deze jaarlijkse awards wil Microsoft zijn waardering uitspreken voor Nederlandse partners die in het afgelopen jaar bijzondere of innovatieve oplossingen op het gebied van de gezondheidszorg hebben ontwikkeld op basis van Microsoft-technologie. 

Winnaars
De Microsoft Health Partner Awards worden uitgereikt in vijf categorieën. De winnaars van 2013 per categorie zijn: Avanade (Solution Partner of the Year), Brainforce (System Integrator of the Year), Dataplus (Licensing Partner of the Year), Wortell (Innovator of the Year) en eCare (Cloud partner of the Year).

Cloud, Windows 8, Windows Phone en Windows8 devices
José Strijbos (foto), Manager Health van Microsoft Nederland, schetste de sterk veranderende zorg. “Vooral in de Care is er zoveel verandering dat zorginstellingen zichzelf opnieuw moeten uitvinden, nieuwe diensten en business modellen moeten ontwikkelen. Uit die innovatie komt ook de wens tot innovatie op het gebied van IT – het biedt kansen onderscheidend te zijn naar klanten en werkprocessen beter te ondersteunen en leuker te maken. Cloud geeft instellingen de mogelijkheid de sprong naar innovatie te maken. In de hele zorgsector is de beweging van gebruik van 1 of meerdere persoonlijke devices goed te merken. Op een Windows Devices kunnen instellingen gebruiken wat ze gewend zijn, maar dan mobiel en veilig. Met Cloud, Windows 8, Windows Phone en Windows8 devices zijn partners dit jaar in de unieke gelegenheid directe toegevoegde waarde aan de gebruiker te leveren."

De genomineerden voor de Microsoft Health Partner Awards 2013 waren:

Innovator of the Year: Wortell, BMA en DEA- Cinnovate;

Solution Partner of the Year: Avanade, Chipsoft, en Helpline;

System Integrator of the Year: Brainforce, Winvision en Advantive;

Licensing Partner of the Year: Dataplus, Agile en Comsoft;

Cloud Partner of the Year: eCare, Performation en Rapid Circle

De winnaars per categorie:

Innovator of the Year: Wortell
Wortell heeft de handschoen in de zorg met kracht opgepakt. Met een enorme inzet op het gebied van Cloud en Windows 8 applicaties. Met het principe “show and tell” hebben ze vele zorginstellingen de kracht van Cloud en windows 8 laten ervaren. Met de ontwikkelde envisioning fase helpt Wortell klanten in een korte cyclus met het maken van beslissingen omtrent Office365 en Azure. In een prima samenwerking en uitmuntende kennis heeft Wortell successen behaald. Ook in het samenwerkingsverband “het nieuwe zorgen” voor gehandicaptenzorg heeft Wortell een grote bijdrage geleverd in de beeldvorming voor deze instellingen. Daarnaast heeft Wortell als eerste system integrator een partnerovereenkomst voor Healthvault afgesloten. Wortell gebruik persona’s en scenario’s om goede ondersteunende apps te creëren – dé weg om het werkproces van mensen te ondersteunen, los van producten of techniek.

ISV/Solution Partner of the Year: Avanade
Avanade heeft zichzelf, met de oplossing AX4Health, in een competitieve markt voor ERP voor Ziekenhuizen een goede marktpositie verworven. Met uithoudingsvermogen en veel inzet heeft Avanade 4 ziekenhuizen aan haar klantenkring toegevoegd. Op de korte termijn zijn daar nog een aantal te verwachten. Bij AX4Health is het nieuwe werken is als integraal onderdeel van de oplossing gepositioneerd, is er een duidelijke context met een EPD en een goede aansluiting met business intelligence. De ziekenhuizen ervaren een duidelijke business case met besparingen. Met een roadmap voor meer functionele innovaties verwachten we nog meer tevreden gebruikers in de toekomst.

System Integrator of the Year: Brainforce
Brainforce heeft een samenhangend portfolio dat volledig is gebaseerd op de Microsoft producten waarmee Brainforce grote en middelgrote zorginstellingen op maat kunnen bedienen met hun ICT infrastructuur en optimalisatie. We zien innovatie op het gebied van Cloud, op infrastructuur is Brainforce een voorloper op het gebied van Windows Azure. Op meerdere onderdelen heeft Brainforce in het partnership met Microsoft bewezen een zeer succesvolle, voorspelbare, open en gedreven partner in de zorgsector te zijn. De zorgwerkplek 2.0 is een concept dat door veel zorginstellingen goed ontvangen wordt door de duidelijke opbouw.

Licensing Partner of the Year: Dataplus
Dataplus Dataplus is gespecialiseerd in het leveren, beheren en optimaliseren van softwarelicenties. Ruim 80% van de klanten van Dataplus zijn actief in de zorg. Als beheerder van verschillende zorgkoepels adviseren zij zorgklanten over het in lijn brengen & optimaliseren van hun bedrijfsdoelstellingen, IT doelstellingen & licentiestrategie. Cloud & Innovatiekracht gaan voor Dataplus hand in hand. De zorg maakt momenteel een grote groei door in het aansluiten van de alle zorgprofessinals in de organisatie, het gebruik van meer devices. En een sterke toename van de beschikbaarheid van data. Office365 is hierin voor de zorg een zeer sterke propositie. Dataplus heeft al meer dan 10.000 eindgebruikers naar de Cloud mogen begeleiden.

Cloud Partner of the Year: eCare
Ecare is een relatieve jonge en zeer innovatieve Microsoft partner op het gebied van advies, implementatie en strategie in zorg & welzijn! Ecare heeft in korte tijd een marktpositie geclaimd door anders om te gaan met de vraag naar ICT in de zorg. Het uitgangspunt is dat het primaire proces centraal staan in de organisatie, de randvoorwaarden (zoals financiële administratie en logistiek) mogen zo min mogelijk druk leggen op de organisatie en in het bijzonder op de zorgprofessionals. Flexibel uitbesteden, maar ook vooral het ter discussie stellen van werkwijzen in Thuiszorg, Kraamzorg en V&V is dan ook het credo van Ecare. Alle oplossingen die Ecare aanbiedt zijn SaaS oplossingen, zowel applicaties op het gebied van registratie, dossiervorming en ondersteuning, maar ook Office 365 en Azure worden ingezet. Met Buurtzorg als klant en ambassadeur van een andere aanpak groeit Ecare mee. eCare is ook ambassadeur van “eenheid van taal” in de care sector en heeft in haar ECD al een methode geïmplementeerd die in gebruik is bij meerdere typen Care in stellingen.


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!