Redactie - 08 juli 2013

Vodafone verbindt 170 locaties Connexxion via besloten breedbandnetwerk


Connexxion, dochteronderneming van het wereldwijde personenvervoerbedrijf Transdev, heeft voor Vodafone gekozen als leverancier van een besloten breedbandnetwerk. De twee partijen hebben daarvoor een overeenkomst getekend voor de komende vijf jaar. De telecomaanbieder verbindt alle 170 locaties van het vervoerbedrijf met elkaar via een volledig door Vodafone beheerde IP VPN-verbinding. Onderdeel van de levering is het gebruik van de service navigator, een online portal dat Connexxion realtime inzicht geeft in de status van het netwerk en de verbindingen. De overeenkomst past binnen de strategie van Vodafone om naast mobiele diensten ook vaste en geïntegreerde spraak- en datadiensten aan te bieden.

Dankzij het IP VPN-netwerk, dat losstaat van het openbare internet, hebben de medewerkers van Connexxion onafhankelijk van plaats en tijd toegang tot bedrijfsinformatie en -applicaties. Het vervoerbedrijf gebruikt de verbindingen onder meer voor het doorsturen van de chipkaarttransacties uit de voertuigen naar de centrale systemen in de twee datacenters. Ook het doorsturen van realtime camerabeelden vanuit de voertuigen gebeurt via het IP VPN-netwerk. Naast het IP VPN-netwerk levert Vodafone ook de dubbel uitgevoerde, centrale internetverbinding.

Met de service navigator, een persoonlijk webportal voor de klant, heeft de IT-beheerder van het bedrijf realtime inzicht in de status van het bedrijfsnetwerk. Zo biedt de portal een overzicht van wijzigingen en storingen, worden netwerkincidenten na het aanmaken van een ticket automatisch gemeld aan de helpdesk van Vodafone en kunnen klanten zelf de status van een melding bijhouden. Zij zien daarbij dezelfde details als de medewerkers van de Vodafone-helpdesk. Via de portal zijn ook rapportages van het datagebruik beschikbaar.

   

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!