Motiv introduceert nieuw Security Management-platform
08-07-2013

Motiv introduceert nieuw Security Management-platform


Motiv introduceert een nieuw Security Management-platform dat meer inzicht geeft op malware, phishing en ook DDoS.

Het platform is gebaseerd op de next-generation beveiligingsfilters van Check Point Software Technologies en voorziet volgens Motiv in een weerbaarheid tegen cyberdreigingen en security-monitoring van gateways en endpoints. De continue stroom van security-updates van bijvoorbeeld de inbraakdetectiesensoren en -filters wordt binnen het platform snel doorgevoerd. Als bronnen worden hierbij Check Point ThreatCloud en de dagelijkse beveiligingsadviezen van het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) gehanteerd.

Bastiaan Bakker (foto), directeur Business Development bij Motiv: “Met de expertise en ervaring die wij de laatste jaren op het gebied van Check Point-oplossingen hebben opgebouwd, bieden wij als Check Point Gold Partner een innovatief security-platform waarbij threat response ervoor zorgt dat automatisch quick responses op het gebied van security advisories en security alerts kunnen worden doorgevoerd. Met de klant komen we overeen vanaf welke levels we automatisch gaan updaten. Die instellingen kunnen desgewenst voor client en server separaat worden ingesteld, vergelijkbaar met antivirussoftware.” Een voorbeeld is het automatisch instellen en updaten van inbraakdetectie en -preventie, het invoeren van security-monitoring en het leveren van security-rapportages.

Actieve verdediging
De afgelopen maanden constateerden de security-experts van Motiv een toename van het aantal beveiligingsincidenten in netwerken van diverse organisaties. Baskker: "Een soortgelijk beeld van digitale inbraken zien we in de media. Uit onderzoek van incidenten blijkt een trend in kwetsbaarheden in relatie tot cyber-security. Criminelen maken gebruik van zeer geavanceerde malware en van zwakke punten in het netwerk, en in het gebruik van het netwerk. Cyberincidenten leiden tot datadiefstal of mogelijke sabotage van systemen. Met het Security Management-platform biedt Motiv een actieve verdediging tegen deze hedendaagse cyberdreigingen."

Het Security Management-platform zorgt voor verhoging van de weerbaarheid en security-monitoring beschermt tegen cyberdreigingen, aldus Bakker. "De nieuwe-generatie security-sensoren en -filters worden geplaatst in het netwerk dat moet worden beschermd. Vanuit het centrale Security Management-platform beschermt en bewaakt Motiv de netwerken."


Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security