Redactie - 08 juli 2013

Dutchitchannel.nl en executive-people.nl doen verslag van Microsoft WPC 2013 in Houston


Dutchitchannel.nl doet live verslag van de Microsoft Worldwide Partner Conference (WPC) 2013 in Houston. Er zijn daar ruim 300 Nederlandse deelnemers waarvan meer dan 250 resellers.

Microsoft licht tijdens WPC 2013 zijn partner & productstrategie toe aan meer dan 16.000 Microsoft partners. CEO Steve Ballmer zegt dat Microsoft wordt getransformeerd richting een devices en services bedrijf. Partners die meedoen aan het Microsoft Partner Network (MPN) kunnen volgens de leverancier verder groeien op het gebied van mobility, social, mobility en cloud. Channel partners moeten daarin hun plaats in te vinden, bijvoorbeeld met de verkoop van licenties, Office 365, Windows platformen zoals 8.1, Server en SharePoint, Windows Phone, Surface tablets, Windows Azure een Microsoft Dynamics business software voor erp en crm.

Windows 8.1
Partners zijn benieuwd over de vernieuwingen rond Windows 8.1, omdat Windows 8 niet het beoogde succes heeft gehaald waarop was gehoopt. Zo heeft Windows 8.1 de startknop weer teruggekregen. Microsoft zelf vindt de verkoop van Windows 8 goed lopen en zegt inmiddels meer dan 100 miljoen licenties te hebben verkocht. Onderzoeksbureau NetMarketShare meldt dat Windows 8 nu op 5,1 procent van alle pc´s draait en daarmee Windows Vista heeft gepasseerd.

Office 365
Microsoft maakt verder haast met de verkoop van cloudgebaseerde software, zoals Office 365 en SharePoint. Zo worden nieuwe functies in SharePoint eerder in een cloud versie beschikbaar dan in een on-premises versie. Partners zullen tijdens WPC 2013 de strategie van Microsoft aanhoren en hun feedback geven.

Lync
Andere zaken die tijdens WPC 2013 besproken worden is de verdere integratie tussen Skype en Lync. Ook de integratie tussen Active Directory Service en Windows Azure is voor channel partners interessant voor het toepassen van identity management in cloud omgevingen.

Door: Witold Kepinski 

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!