Redactie - 08 juli 2013

Michael Dell krijgt meer steun voor zijn overnamebod


Michael Dell (foto) krijgt uiteindelijk dan toch steun voor zijn overnamebod op het gelijknamige computerbedrijf. ISS, het grootste en meest invloedrijke beursadviesbedrijf van de VS, vindt dat de aandeelhouderhouders van Dell het bod van 24,4 miljard dollar moeten aanvaarden. Dit meldt Datanews op basis van berichtgeving in de New York Times. 

Het nieuws van ISS als 'een grote verrassing'. ISS verantwoordt het positief advies als volgt: het bod van de stichter ligt een kwart hoger dan de beurskoers van Dell, de overname wordt cash betaald, en de risico's - de pc-business maakt op dit moment moeilijke tijden door - komen volledig op de schouders van Michael Dell terecht.

Oprichter Dell vecht samen met de financiële belegger Silver Lake al maanden om zijn bedrijf weer volledig in handen te krijgen en van de beurs te halen. Verscheidene aandeelhouders liggen evenwel dwars, omdat ze het bod van 13,65 dollar per aandeel ondermaats vinden. De grootste tegenstander van de overname van Dell door Dell is de miljardair Carl Icahn.

Op 18 juli kunnen de aandeelhouders zich uitspreken op een algemene vergadering. Mogelijk volgt een groot aantal institutionele beleggers het advies van ISS.

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!