EMC introduceert nieuwe producten voor gegevensbeveiliging
11-07-2013

EMC introduceert nieuwe producten voor gegevensbeveiliging


EMC introduceert een breed scala aan nieuwe hard- en softwareproducten die klanten in staat stellen nieuwe Protection Storage Architectures in te zetten die tegemoet komen aan de strenge veiligheidseisen van vandaag. De nieuwe producten vallen binnen de productlijnen van Data Domain, Avamar, NetWorker en Mozy.

Accidental architecture Backup-teams hebben te maken met een groeiend aantal stakeholders waaronder applicatie-eigenaren, virtual machine-admins en storage- en server-admins. Veel van deze stakeholders willen graag meer controle en zicht op de beveiliging van de omgeving die zij beheren en hebben eigen systemen geïmplementeerd. Het resultaat hiervan is een ‘accidental architecture’ die bestaat uit gefragmenteerde gegevensbeveiligingsprocessen en infrastructuursilo’s waarbij niet altijd duidelijk is wie de eigenaar is.

EMC reikt backup-teams nieuwe oplossingen aan om verzekerd te zijn van een effectieve gegevensbeveiliging om de ‘accidental architecture’ om te zetten naar een Protection Storage Architecture. De oplossingen focussen op de belangrijkste verbeteringen in de Protection Storage Architecture:

Protection Storage: Een lange tijd heeft de beveiliging van data geen gelijke tred gehouden met de groei van data. Data recovery vraagt om een nieuwe aanpak. Recente calamiteiten hebben aangetoond dat traditionele restore-processen niet voldoen aan de behoeften van grote virtuele omgevingen. Tijdens een storing is directe toegang nodig om de belangrijkste VM’s te laten draaien op beveiligde storage. Ze kunnen deze VM’s verplaatsen naar een primaire opslag als de ramp voorbij is.

Data Source Integration: Applicatie- en storageleveranciers integreren steeds vaker geoptimaliseerde beveiligingsoplossingen in hun producten. Applicatie- en storage-admins worden als ware doe-het-zelf backup engineers. Als teams hier echter van afwijken, wordt het duur, onbetrouwbaar en slecht te beheren. Daarom moeten database-admins en NAS-beheerders met backup-teams samenwerken om de intelligentie van databronnen en geconsolideerde protection storage en beheer te kunnen leveren.

Data Management Services: Backup-teams hebben in alles inzicht nodig - kopieën storage-beveiliging, applicatie-gedreven kopieën, traditionele backups, archieven, etcetera. VM-omgevingen vragen echter om beleidsgestuurde beveiliging, ofwel de organisatie moet voor een VM-implementatie niet hoeven wachten op een handmatige backup-configuratie. Daarnaast moet het backup-team overbodige delen uit de omgeving verwijderen en de belangrijkste elementen consolideren.

Beschikbaarheid
Alle nieuwe EMC gegevensbeveiligingsproducten zijn beschikbaar vanaf het derde kwartaal van 2013 en zijn tevens beschikbaar beschikbaar binnen VSPEX Proven Infrastructures.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security