Redactie - 15 juli 2013

Detron verkoopt belang Cameramanager.com aan Panasonic


Panasonic heeft de overname van het Nederlandse Cameramanager.com bekendgemaakt. Cameramanager.com is een Europese provider van Video Surveillance as-a-Service (VSaaS). Cameramanager.com was een onderdeel van Detron, dat een belang had van 35 procent. De twee eigenaren van Cameramanager.com, Rishi Lodhia en Tijmen Vos, hadden de rest van de aandelen. Cameramanager.com heeft partnerships met Axis, Panasonic, Dell, Hikvision en meer dan 100 resellers.

De overname van het bedrijf dat gespecialiseerd is in cloud-based videobewaking, versterkt Panasonics aanwezigheid in de veiligheidsmarkt. De overname sluit aan bij de strategie om cloud-based bewakingsoplossingen bij bedrijven en consumenten te introduceren. Het team van Cameramanager.com zal vanaf nu deel uitmaken van Panasonic Europe.

Software-expertise
De overname is een belangrijke strategische stap om hetonline dienstenaanbod in Europa en de GOS-landen uit te breiden, aldus Laurent Abadie (foto), voorzitter en CEO van Panasonic Europa. “De specifieke software en cloud-based toepassingen van Cameramanager.com vormen een goede aanvulling op ons huidige aanbod, waardoor we onze positie in de beveiligingssector significant kunnen versterken. Dankzij de overname worden de technische know-how en software-expertise van Cameramanager.comgebundeld met die van Panasonic. Verder krijgen we zo ook de nodige middelen in handen om in te kunnen spelen op de groeiende vraag naar diensten in de cloud.” Rishi Lodhia, CEO van Cameramanager.com, beaamt dit ook: “Samen kunnen we het aanbod van end-to-end, cloud-based videobewakingsoplossingen uitbreiden naar een nog grotere markt.”

Door: Witold Kepinski


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!