Redactie - 15 juli 2013

ICTroom voltooit 3e fase van Serverius Datacenter


Onlangs heeft het datacenter van Serverius in Dronten een derde fase in gebruik genomen. Door snelle groei op vooral de buitenlandse markt, is het modulaire datacenter versneld in niet vier, maar drie fasen gebouwd. De nieuwe fase heeft een hoge beschikbaarheid, aldus leverancier en bouwer ICTroom.

Het datacenter van Serverius in Dronten is modulair ontworpen en opgebouwd. In het ontwerp is initieel uitgegaan van vier even grote gefaseerd te bouwen data zalen. Kwadranten met in het midden een techniek ruimte. In 2009 is de eerste fase operationeel geworden. Serverius groeide echter zo snel, dat werd besloten om in de tweede fase een grotere datazaal te bouwen dan oorspronkelijk was voorzien. Het ontwerp bood de flexibiliteit om tussentijds op te schalen, aldus Serverius. Vervolgens is dit jaar de nog resterende vrije ruimte in het datacenter aan de derde en tevens laatste datazaal toegekend. 

Serverius is opgericht in een periode waarin regionale datacenters sterk in opkomst waren. Algemeen directeur Gijs van Gemert (foto) benadrukt echter dat Serverius weliswaar het grootste datacenter van de regio is, maar daarmee geen regionaal datacenter: ‘Wij richten ons voornamelijk op de buitenlandse markt. Daar is niets regionaals aan. Bovendien wordt er tegenwoordig niet meer zo over gesproken. Dat onderscheid is allang vervallen. Het maakt immers niet meer uit waar je zit. Nederland heeft een zeer goede infrastructuur, zodat we bij Serverius dezelfde faciliteiten hebben als datacenters in de Randstad. Wij hebben bewust voor de buitenlandse markt gekozen. De helft van onze klanten komt van buiten de Europese Unie, uit landen zoals India, Rusland en Brazilië. Daarom ook hebben wij de samenwerking met ICTroom gezocht, een partij die ook over de grens zijn strepen ruimschoots verdiend heeft.’

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!