Redactie - 16 juli 2013

Fortinet breidt partnerprogramma uit


Fortinet, leverancier van in high-performance netwerkbeveiliging, kondigt de uitbreiding van het partnerprogramma voor de EMEA- en APAC-regio aan. De nieuwe versie van het FortiPartner Program (FPP) past in de brede bedrijfsstrategie van Fortinet.

Op dit moment heeft Fortinet internationaal ruim 10.000 channelpartners en komen er elk kwartaal meer dan 300 bij. De selectie van geautoriseerde Fortinet-resellers gebeurt op basis van specifieke voorwaarden zoals de grootte van de reseller en in welke mate hij zich committeert aan het merk en de oplossingen van Fortinet.

De belangrijkste elementen van het nieuwe FortiPartner Program zijn:

Technologiespecialisaties – nieuwe FortiWireless-specialisatie
Fortinet biedt zijn distributiepartners de kans om hun marktbenadering te definiëren via specialisatie in specifieke Fortinet-oplossingen. Naast de bestaande specialisaties in FortiMail en FortiWeb introduceert Fortinet de FortiWireless Accreditation, waarmee resellers de partnerstatus van FortiWireless Specialist kunnen bereiken. 

Partner Teams Training – nieuwe online verkooptraining
Fortinet beschikt van oudsher over een trainingsaanbod voor systeemingenieurs dat ondersteund wordt door zijn uitgebreide netwerk van Authorized Training Centers. Nu telt Fortinet meer dan 1.000 opgeleide FCNSP’s (Fortinet Certified Network Security Professionals). In het nieuwe FPP voegt Fortinet de Fortinet Certified Sales Associate (FCSA)-training toe die speciaal werd ontwikkeld voor het verkoopteam van de partners, en de manier certificeert waarop zij omgaan met basisverkoopovereenkomsten voor beveiligingsoplossingen.

Bottom of Form
Vierledig programma voor channel partners – nieuw niveau Bronze+: Fortinet: introduceert het  nieuwe niveau Bronze+ voor partners die ervaring kunnen voorleggen op het vlak van beveiligingsoplossingen voor kleine en middelgrote klanten en die verder willen investeren in Fortinet. In ruil krijgen zij dan extra voordelen met betrekking tot verkoop, marketing, opleiding en service.

MSSP 
Fortinet lanceert deze week tevens een nieuw vierpunten-programma voor Managed Security Service Providers (MSSP’s) in de EMEA- en APAC-regio.Dit programma biedt volgens Fortinet aantrekkelijke prijzen, speciale technische ondersteuning en training, en specifieke marketingprogramma’s voor MSSP.

Het Fortinet MSSP Partner Program (FMPP) is ontwikkeld om de groei van nieuwe en bestaande MSSP’s te bevorderen dankzij infrastructuuroptimalisatie, go-to-marketondersteuning en gespecialiseerd, deskundig advies. Het tweedelige programma is zo ontworpen dat het geschikt is voor het businessmodel en de bedrijfscapaciteit van verschillende soorten partners: van kleinere bedrijven die netwerkbeveiliging leveren tot echte MSSP’s en telecomgiganten, aldus Fortinet.

Het programma richt zich op vier kernactiviteitonderdelen:

Infrastructuuroptimalisatie – speciale kortingen en opties voor service-empowerment
Organisatieontwikkeling – serviceontwikkeling en terugkerende inkomsten
Marketing- en verkoopondersteuning – leadgeneratie en go-to-market
Gespecialiseerde MSSP-ondersteuning – ervaren technici, training en middelen


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!