Redactie - 17 juli 2013

Nieuwe Oracle Exalytics X3-4 biedt real-time analyses


Oracle lanceert een nieuwe versie van Oracle Exalytics In-Memory Machine X3-4. Het nieuwe systeem is voorzien van aanzienlijke softwareverbeteringen. Dit verhoogt het aantal mogelijkheden van dit high-speed systeem voor bedrijfsanalyse, aldus Oracle

Het nieuwe Exalytics X3-4-systeem beschikt over 2 TB werkgeheugen, 2,4 TB flash-geheugen en 5,4 TB harde schijfcapaciteit. Oracle biedt daarnaast systeem-upgrades om de geheugencapaciteit te verhogen voor bestaande Exalytics X2-4-klanten en geüpdatete software voor alle Exalytics-klanten.

Het Oracle Exalytics X3-4-systeem is volgens Oracle ontwikkeld om organisaties te voorzien van een data-gedreven concurrentievoordeel door het bieden van een alles-in-één-oplossing voor de beheersing van de steeds toenemende omvang, schaal en reikwijdte van business-vragen die organisaties real-time moeten beantwoorden.

Oracle Exalytics X3-4 is een platform voor het formuleren van een antwoord op strategische businessvragen op het gebied van geavanceerde planning, data discovery, scenariomodellering, ‘burst’-rapportages en ‘what-if’-analyses. In deze nieuwe versie zijn specifieke optimalisaties doorgevoerd om de kracht van het platform te versterken, aldus de Californische leverancier. "Oracle Exalytics is een geoptimaliseerd systeem, vooraf geïntegreerd om de kosten en complexiteit van de IT-infrastructuur van een organisatie te verminderen en tegelijkertijd de productiviteit en prestaties aanzienlijk te verbeteren. Het systeem is ontwikkeld op basis van standaard hardware, ‘business intelligence’-software en in-memory databasetechnologie", aldus Oracle.

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!