Redactie - 18 juli 2013

Datatec wil operationele marge Westcon verbeteren


Het Zuid-Afrikaanse Datatec, eigenaar van Westcon en Logicalis, meldt een vlakke omzet over zijn fiscale jaar 2014, maar de winst staat onder druk. De Britse distributeur Logicalis groeit, maar Wescton heeft te maken met margedruk.

Dit meldt Datatec in een interim management statement. Westcon wist te groeien in Latijns-Amerika, het Midden-Oosten en Afrika. In Europa was er sprake van een bescheiden groei. In Noord-Amerika was er druk vanwege de migratie naar een nieuwe SAP platform. Het Datatec Consulting Services onderdeel wist flink te groeien.

Jens Montanana (foto), chief executive van Datatec, zegt op zijn hoede te zijn en zegt te maken met een mix van verschillende economische omstandigheden. Westcon doet het goed in opkomende markten, maar de situatie in Europa is vlak. Komende tijd wordt er gewerkt om de operationele marge van Westcon te verbeteren.

Voor het gebroken boekjaar 2014 wordt door Datatec een omzet van 5,6 tot 5,9 miljard dollar verwacht. De winst wordt geschat op 102 miljoen dollar. 

Door: Witold Kepinski


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!