Fujitsu maakt fysieke server beschikbaar binnen 10 minuten

Fujitsu maakt fysieke server beschikbaar binnen 10 minuten

Fujitsu maakt fysieke server beschikbaar binnen 10 minuten

28-07-2013

Fujitsu maakt fysieke server beschikbaar binnen 10 minuten


Een nieuwe platformtechnologie, ontwikkeld door Fujitsu Laboratories Limited, maakt on-demand beschikbaarheid van klantspecifieke fysieke servers mogelijk voor Infrastructure-as-a-Server (IaaS).

Extra servers, geconfigureerd voor de klant, worden nu binnen tien minuten geleverd om vanuit de cloud gebruikt te worden, zo meldt Fujitsu. Een grote verbetering, want voorheen zaten er doorgaans meerdere dagen tussen het moment van bestelling en het online gaan van nieuwe servers. Met de nieuwe technologie zegt Fujitsu een wereldwijde primeur in handen te hebben.

Flexibeler opschalen
Fysieke IaaS, ook wel physical server-hosting services genoemd, voorziet de klant van fysieke servers die staan in een datacenter. Traditioneel installeert en configureert de service operator deze op het verzoek van de klant, een proces dat zorgt voor een ‘lag time’ van meerdere dagen. Dit maakt dat de klant vaak niet zo flexibel kan opschalen als hij wil. Snel veranderende markt- en bedrijfsomstandigheden vragen regelmatig om een snelle oplossingen en organisaties kunnen zich het minder dan ooit veroorloven om kansen te missen.

Resource Pool Architecture
De nieuwe technologie maakt gebruik van een andere innovatie uit de Fujitsu Laboratories, met de naam ‘Resource Pool Architecture’. Deze techniek maakt het mogelijk fysieke servers on-demand te configureren en daardoor direct te reageren op klantorders. Resource Pool Architecture brengt alle verschillende hardware in een datacenter (CPU’s, memory en disk storage) samen als architectuur binnen een fysieke server. Daarvoor gebruikt het een Disk Area Network (DAN) om de CPU-pool en de memory-pool te verbinden met de disk storage-pool.

Techniek in testfase
Met behulp van cloud-platform management-software (Fujitsu ServerView Resource Orchestrator) kan de nieuwe technologie on-demand zowel fysieke als virtuele servers leveren aan klanten. De eerste IaaS-platformtechnologie voor on-demand fysieke servers verkeert voorlopig nog volop in de testfase. Interne tests zijn deze maand begonnen en nieuwe R&D-ontwikkelingen zijn erop gericht de nieuwe technologie te gebruiken om de cloud-services aan klanten te verbeteren. In een eerste test waren Fujitsu’s onderzoekers al in staat om een pool te creëren met 48 servers, 512 harde schijven en solid-state drives (SSD’s) en hieruit binnen 10 minuten fysieke, gebruiksklare servers voor gebruikers op te leveren, aldus de leverancier.


Terug naar nieuws overzicht