Havenbedri?jf Rotterdam gunt eindgebruikersbeheer aan Fujitsu
30-07-2013
Deel dit artikel:

Havenbedri?jf Rotterdam gunt eindgebruikersbeheer aan Fujitsu


Het Havenbedrijf Rotterdam heeft een contract met IT-leverancier Fujitsu getekend voor het uitbesteden van het eindgebruikersbeheer van het Havenbedrijf. De deal is bijzonder omdat de Europese aanbesteding voor het kavel eindgebruikersbeheer de eerste grote ICT outsourcingsdeal (vsn meer dan 10 miljoen euro) is, die in Nederland conform de richtlijnen voor prestatie-inkoop is gegund.

De aanbesteding voor het uitbesteden van het eindgebruikersbeheer is de eerste grote stap in de IT sourcingstrategie van Havenbedrijf Rotterdam. Hiermee wil Havenbedrijf Rotterdam zijn IT-dienstverlening de komende jaren gefaseerd hercontracteren. Beide partijen tekenen een contract voor de duur van vijf jaar, met 2 keer een optie tot verlenging van één jaar. De bedoeling is dat Fujitsu vanaf 1 april 2014 volledige verantwoordelijkheid draagt voor het eindgebruikersbeheer van Havenbedrijf Rotterdam.

Eindgebruikersbeheer
De aanbesteding bestond uit twee onderdelen: kantoorautomatisering en servicedesk. Havenbedrijf Rotterdam wil door deze twee facetten van dienstverlening uit te besteden verschillende doelstellingen realiseren. Om dit te realiseren moet de regievoering over verschillende clusters optimaal zijn. Erwin Piet, Hoofd inkoop Havenbedrijf Rotterdam: “Het is voor ons belangrijk dat werknemers een flexibele werkplek krijgen, zodat zij vanaf verschillende locaties aan de slag kunnen. Daarnaast is het voor ons van belang dat onze werknemers met al hun IT-vragen op één plek centraal terecht kunnen. Daarom zijn wij bewust op zoek gegaan naar een partij die deze vereisten realiseert en ons daarin ontzorgt.”

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Beheer