Redactie - 30 juli 2013

Cisco en NetApp breiden FlexPod-portfolio uit met Hadoop technologie


Cisco en NetApp breiden hun FlexPod-portfolio uit met de introductie van FlexPod Select voor data-intensieve workloads en met diverse product updates.

Het FlexPod portfolio bevat nu FlexPod Datacenter (voorheen FlexPod) voor datacenters en service providers, FlexPod Express (voorheen ExpressPod) voor middelgrote bedrijven en FlexPod Select voor data-intensieve workloads. De uitbreiding van het aanbod is het resultaat van Cisco’s en NetApp’s continue streven naar integratie van opslag, servers, netwerken, applicaties en analytics (zoals big data) tot een uniforme en flexibele infrastructuur.

Introductie van FlexPod Select
FlexPod Select is de eerste oplossing binnen het vernieuwde FlexPod-portfolio, dat zich richt op specifieke workloads, zoals high-performance applicaties. In dit geval de data-intensieve vereisten van op Hadoop gebaseerde big data applicaties, die gebruikt worden in sectoren zoals de financiële dienstverlening, de overheid, retail en productiebedrijven. Organisaties kunnen FlexPod Select eenvoudig inzetten en kunnen opschalen wanneer de applicatievereisten toenemen.

FlexPod Select Highlights
De FlexPod Select serie combineert de NetApp E-Series en FAS storage systemen, Cisco UCS C-Series servers, Cisco Nexus switches en Cisco management software tot een architectuur die de ‘time to insight’ verkort en de ‘time to value’ versnelt. FlexPod Select is de eerste oplossing in het FlexPod portfolio die gebaseerd is op het gepatenteerde NetApp E-Series platform. Het biedt de prestaties, opslagdichtheid en modulaire flexibiliteit die essentieel zijn voor voor data-intensieve workloads. 
 
Hadoop
FlexPod Select met Hadoop (logo met geel olifantje), de eerste oplossing binnen de serie, helpt volgens de twee partners risico’s te beperken bij de implementatie van Hadoop, dankzij validatie van het open source analytics platform voor opslag, rekencapaciteit, connectiviteit en beheer. FlexPod Select met Hadoop bevat twee gevalideerde configuraties: FlexPod Select met Cloudera’s Distribution inclusief Apache Hadoop (CDH) en FlexPod Select met Hortonworks Data Platform (HDP).

FlexPod Portfolio Updates
Cisco en NetApp werken doorlopend aan de uitbreiding van het FlexPod portfolio. De FlexPod Datacenter oplossingen zijn nu gevalideerd voor de Nexus 7000 Serie Switch. De Cisco Nexus 7000 Serie biedt het hoogste niveau van netwerkbeschikbaarheid. Het biedt tevens hoge schaalbaarheid voor het FlexPod platform met het 10 Gigabit Ethernet systeem met de hoogste dichtheid in de industrie, waarbij tot 768 10 Gigabit Ethernet poorten worden ondersteund. De Cisco Nexus 7000 FlexPod configuratie maakt end-to-end Fibre Channel over Ethernet (FCoE) mogelijk, biedt een unified Ethernet fabric, en heeft Datacenter Interconnect DCI mogelijkheden voor inzet van multidata centers.

SnapProtect voor disk-to-disk-to-tape
Cisco en NetApp lanceren ook een FlexPod Datacenter met SnapProtect voor disk-to-disk-to-tape (D2D2T) backup en recovery. Dit product wordt geleverd met gevalideerde documentatie over de implementatie van veel gebruikte configuraties, bijvoorbeeld met VMware, NAS shares en Microsoft Exchange.

Sinds de lancering in 2010 zijn er meer dan 2.400 Flexpod klanten en 900 channel partners in meer dan 35 landen.

Door: Witold Kepinski


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!