Redactie - 01 augustus 2013

Symantec boekt meer omzet maar minder winst


Storage en security software leverancier Symantec heeft in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar 2014 zijn omzet met 2 procent zien stijgen naar 1,71 miljard dollar. De winst daalde met 9 procent naar 157 miljoen dollar.

Service Providers
Symantec reorganiseert, waarbij het afscheid neemt van 1700 werknemers waaronder veel managers. Nu wordt de sales organisatie geoptimaliseerd en dat gaat geld kosten. Voor het tweede kwartaal wordt er een omzet verwacht van 1,65 tot 1,69 miljard dollar. Iets minder dan de 1,7 miljard dollar van vorig jaar. De verkoop in de EMEA steeg met 8 procent en maakt 27 procent deel uit van Symantec’s totale omzet. Symantec wil naast de traditionele channel nu ook meer groeien in de service provider markt.

IPP, IS en IM
Symantec heft nu drie business divisies. De User Productivity and Protection (UPP) is goed voor 43 procent van de omzet. UPP richt zich op endpoint security en beheer, encryptie en mobiele oplossingen. Information Security (IS) is goed voor 20 procent van de omzet en richt zich op mail en web security, authenticatie diensten, datacenter security, Managed Security Services (MSS), hosted security services en Data Loss Prevention (DLP). Het onderdeel Information Management (IM) is goed voor 37 van de omzet. IM richt zich op backup and recovery, information intelligence waaronder archivering en e-discovery en information availability (storage beheer).

Door: Witold Kepinski

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!