Redactie - 01 augustus 2013

Westlandse IT-bedrijven gaan samen Cloud Computing diensten leveren


Een tiental automatisering bedrijven uit het Westland zijn een alliantie samen aangegaan door vanuit een white label Cloud Platform Westlandse bedrijven Cloud Computing diensten in eigen beheer aan te bieden.

Westland Cloud voorziet haar leden van de Westland Cloud coöperatie van processorkracht, werkgeheugen, storage en verschillende kant-en-klaar applicaties. Elk lid heeft de mogelijkheid om deze diensten vanuit de service catalogus te voorzien van een eigen look & feel met dito verdienmodel. Door centraal in te kopen is het schaalvoordeel voor de leden ongekend. Er hoeft niet separaat per lid te worden geïnvesteerd in een eigen hardware omgeving om haar klantrelaties te kunnen bedienen van Cloud Computing diensten.

Microsoft
Het platform van Westland Cloud voorziet naast de standaard Microsoft, werkplekken en server omgevingen ook in ondersteuning voor Apple en telefonie oplossingen alsmede ook zeer ‘zware’ applicaties. Zo kan de klant bijvoorbeeld de ontwerpsoftware Autocad en de complete Adobe Suite ‘as a Service’ kiezen. Ze maken gebruik via een eenvoudig en toegankelijk portal waar de klanten zelfstandig een keuze kunnen maken of geholpen kunnen worden door de automatiseerder welke reeds het beheer voor de organisatie verzorgd. 

Voor klanten van Westland Cloud is de coöperatie een optie door de vrije keuze uit diensten in combinatie met de schaalbare capaciteit mogelijkheid met lokale betrokkenheid van de automatiseerder. Cloud Computing draait om vertrouwen en betrokkenheid: klanten kunnen doordat de Westlandse automatisering bedrijven samen de Cloud diensten aanbieden de klant met een bestaand beheercontract bij de een dienstverlener laten profiteren van grote voordelen op het gebied van beschikbaarheid, bereikbaarheid, capaciteit en schaalbaarheid. 

VDI
Hans Lievaart (foto), Cloud Architect bij Westland Cloud vertelt: “Infrastructuur via een coöperatie model leveren was eerder nog niet aan de orde. Cloud computing van Westland Cloud stelt de klant in staat zowel Cloud-gebaseerde infrastructuur (IaaS) als diensten (VDI, Desktop, Telefonie, Back-up) af te nemen. Ook diensten als Disaster Recovery as a Service en Virtual Machines as a Service komen nu binnen handbereik. Daarnaast blijft de klant gebruik maken van de bestaande automatiseerder waar reeds jaren plezierig mee gewerkt wordt.”

De coöperatie Westland Cloud bestaat uit een tiental Westlandse automatisering en is wervende. Bedrijven kunnen lid worden van de coöperatie door naast kennis, productwensen en relaties voor te dragen. De coöperatie heeft als doel en visie om Cloud Computing aan te bieden op een laagdrempelig niveau waarbij een groene IT benadering en schaalvoordeel voor haar en samenwerking tussen de leden voorop staat.



Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!