Redactie - 03 augustus 2013

Dutchitchannel.nl bestaat 1 jaar


Dutchitchannel.nl viert zijn eerste verjaardag. Binnen één jaar na de oprichting van de website Dutchitchannel.nl, in augustus 2012, is de website gegroeid naar 18.500 originele bezoekers per maand en 50.000 pageviews. De LinkedIn Dutch IT Channel Club heeft bijna 1000 leden. Het Twitteraccount @Dutchitchannel wordt steeds vaker gevolgd. Elk kwartaal wordt het Dutch IT-Channel magazine verstuurd naar 7000 Nederlandse channel partners, zoals resellers, VARs, system integrators, distributeurs, ISV’s, developers, consultants en IT-leveranciers. Dutchitchannel.nl wordt inmiddels ondersteund door een groot aantal Launching Partners.

Witold Kepinski en Publish2Connect
Dutchitchannel.nl is een initiatief van Witold Kepinski en Publish2Connect, uitgever van Executive-People.nl en BI-platform.nl geleid door Rob de Kleijnen en Erik van Heest. De drie oprichters van Dutchitchannel.nl hebben een brede ervaring opgedaan met het maken en uitgeven van IT-vakbladen. Veel resellers, distributeurs en IT-leveranciers gaven de drie oprichters aan behoefte te hebben aan een zakelijk en objectief IT-channel vakblad dat zich focust op de Nederlandse markt. Daar was behoefte aan, omdat een aantal andere uitgeverijen eind 2010 waren gestopt met hun IT-channel vakbladen, waarbij redacties werden opgeheven. “De website dutchitchannel.nl zijn we gestart in augustus 2012. Tijdens het Infosecurity/Storage Expo/Tooling Event in Utrecht is de nieuwe titel Dutch IT-Channel officieel feestelijk gelanceerd (video). Dutchitchannel.nl heeft sindsdien de medialeegte in de Nederlandse IT-channel opgevuld met relevant nieuws, interviews, columns, productnieuws, de laatste business deals en onderzoeken”, aldus Witold Kepinski.

Journalistieke ervaring
De vaste redactie bestaat uit Witold Kepinski en Marco van der Hoeven, die tevens hoofdredacteur is van Executive-People.nl. Witold en Marco hebben ieder meer dan 15 jaar journalistieke ervaring in de zakelijke IT. Daarnaast werkt de redactie met ervaren freelancers die veel IT-kennis hebben, zoals Diederik Toet en Teus Molenaar. Kepinski: “Dutchitchannel.nl groeit verder met een enthousiast redactieteam. Dat is mogelijk omdat Dutchitchannel.nl leveranciers, distributeurs en resellers ondersteunt in hun strategie en groeiambities. Steeds meer IT-bedrijven worden daarom Launching Partner van Dutchitchannel.nl.”

Gartner, Canalys, RSA Conference, Infosecurity.nl
De redactie Dutchitchannel.nl bezoekt veel IT-bedrijven, evenementen en beurzen, aldus Witold Kepinski. Daarbij worden steeds meer samenwerkingsovereenkomsten gesloten. “Dutchitchannel.nl heeft het afgelopen jaar partnerships gesloten met onderzoeksbureaus Gartner en Canalys. Hierbij doet de redactie verslag van de Gartner ITxpo in Barcelona en het Canalys Channels Forum die in het najaar van 2013 plaatsvinden in Barcelona. Verder heeft Dutchitchannel.nl mediapartnerships gesloten met de RSA Conference in Amsterdam en de Infosecurity.nl beurs van VNU Exhibitions in de Jaarbeurs Utrecht die eind oktober 2013 plaatsvinden.”

Gratis Dutchitchannel Apps
Kepinski zegt dat steeds meer lezers op het IT-channel platform afkomen: “Dutchitchannel.nl geeft zijn lezers dagelijks online informatie en actueel nieuws over de ontwikkelingen in de Nederlandse en internationale IT Business. De site is binnen een jaar gegroeid naar 18.500 originele bezoekers per maand en bijna 50.000 pageviews. Maandelijks neemt het aantal bezoeken toe, onder andere doordat lezers gebruik maken van de gratis Dutchitchannel apps op iPhone iOS en Google Android. De volgende stap is een gratis Dutchitchannel Windows app.”

Dutch IT Channel Cup
Dutchitchannel.nl stimuleert dat channel partners met elkaar op goede locaties kunnen netwerken, aldus Kepinski. “Op de greens van Prise d’eau Golf in Tilburg slaat de IT-channel op 17 september 2013 af voor de eerste Dutch IT Channel Cup. Er zijn veel aanmeldingen binnen van IT-leveranciers, distributeurs en resellers. In sportieve en informele sfeer worden tijdens de Dutch IT Channel Cup nieuwe contacten gelegd en bestaande versterkt. Beginners krijgen eerst les van een professional en spelen daarna een wedstrijd op de golfbaan. De Dutch IT Channel Cup is een compleet verzorgde dag, inclusief een contentprogramma van onafhankelijke analisten in de ochtend, met als onderwerpen Cloud Computing en Big Data. Zo verenigen we het nuttige met het aangename.”


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!