Redactie - 06 augustus 2013

FireEey wil met beursnotering 175 miljoen dollar ophalen


FireEye, ontwikkelaar van security software ontworpen om real-time beveiliging te bieden tegen de nieuwste vormen van cyberaanvallen, heeft een registratieverklaring ingediend bij de Securities and Exchange Commission (SEC) voor een voorgenomen beursgang. Hoeveel aandelen er worden uitgegeven en tegen welke prijs is niet bepaald. Maar naar verluidt wil het bedrijf 175 miljoen dollar ophalen.

FireEye groeide afgelopen twe jaar van 175 naar 932 werknemers. Het aantal klanten groeide met 425 naar 1100. Het afgelopen halfjaar groeide de omzet naar 61,7 miljoen dollar. Het verlies bedroeg 67,2 miljoen dollar, vooral door de hoge kosten voor sales en marketing.

MVX engine
FireEye levert een beschermingsplatform tegen cyberaanvallen. Het nieuwe FireEye-platform voorziet in multi-vector bedreigingsinformatie en partnerinteroperabiliteit voor bedrijfsbrede bescherming tegen cyberaanvallen.

De MVX engine is ontwikkeld om actuele cyberbedreigingen vast te leggen en te bevestigen door webobjecten, bestanden, verdachte bijlagen en mobiele applicaties binnen virtuele omgevingen te activeren. Abonnees van de DTI-cloud wisselen de laatste multi-vector bedreigingsinformatie over nieuwe criminele tactieken, APT’s en malware-uitbraken uit. Door deze informatie anoniem via de DTI-cloud uit te wisselen, creëren de deelnemers contextueel inzicht in wereldwijde aanvallen. Zij zijn zo in staat om hun gezamenlijke bescherming te versterken en aanvallen te neutraliseren nog vóór ze ernstige schade aanrichten, aldus FireEye.

Partnerintegratie is mogelijk door gebruik van de FireEye API’s. Die zorgen voor zichtbaarheid van het netwerk, eindpuntvalidatie en afdwingmogelijkheden die organisaties vandaag de dag nodig hebben, aldus FireEye. Het bedrijf introduceerde onlangs zijn FireEye Fuel Partner Programma. Met deze wervingscampagne wil FireEye partners helpen in hun strijd tegen cybercriminaliteit. 

Door: Witold Kepinski 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!