Redactie - 08 augustus 2013

Dimension Data introduceert Cloud Backup


IT-dienstverlener Dimension Data lanceert Cloud Backup, een optionele back-up- en recoverydienst die beschikbaar is voor zijn public, private en hosted private Compute-as-a-Service (CaaS)-oplossingen.

Met Cloud Backup van Dimension Data maken organisaties een back-up van bestanden, systemen en applicaties binnen de cloud-datacenters van Dimension Data om hun bedrijfscontinuïteit en de integriteit van bedrijfsapplicaties te bewaken.

Vincent Steenhuis (foto), Principal Business Development Manager Cloud bij Dimension Data: “Cloudgebruikers beheren hun back-up vaak in-house, en dat kan lastig en duur zijn. Met de geïntegreerde Cloud Backup-dienst stelt Dimension Data bedrijven in staat een volledige back-up van applicaties te maken. Tegelijkertijd geeft de dienst de zekerheid dat archiefgegevens veilig en makkelijk te bereiken zijn.”

Beschikbaarheid en prijzen
Klanten zetten Cloud Backup-diensten op met de self-service Cloud Control webinterface of API van Dimension Data. Klanten hoeven de back-upopties niet te configureren als ze voor het eerst hun cloud-omgeving opzetten. Als de cloud-servers eenmaal draaien, kunnen klanten de Cloud Backup-diensten op elk gewenst moment activeren, zodra zij dit nodig hebben.

Dimension Data rolt zijn Cloud Backup-dienst vanaf oktober 2013 uit naar de MCP’s in de Verenigde Staten en Australië. Later dit jaar volgen ook Azië, Europa (Amsterdam) en het Midden-Oosten & Afrika. Prijzen beginnen bij 10 dollar per cloud-server plus 0,10 dollar per GB dataopslag per maand.

Door: Witold Kepinski


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!