IT-uitgaven groeien minder snel, bereiken wel twee biljoen
06-08-2013
Deel dit artikel:

IT-uitgaven groeien minder snel, bereiken wel twee biljoen


Volgens de analisten van IDC zullen de wereldwijde uitgaven aan IT dit jaar minder snel groeien dan eerder aangekondigd.

Vooral een vertraging van de economische groei van China zorgt voor een verlaging van de verwachtingen voor het jaar 2013. In plaats van 4,9 procent zullen de IT-uitgaven stijgen met 4,6 procent, een daling ten opzichte van de zes procent groei die in 2012 werd opgetekend. De paradox doet zich voor dat ondanks deze verlaging van de raming volgend jaar voor het eerst de mijlpaal van twee biljoen dollar aan IT-uitgaven zal worden bereikt.

Naast de vertraagde groei in China, de eerste sinds 2010, speelt ook een rol dat de groei van tablets ten koste gaat van de duurdere pc's. Cloud diensten groeien snel, maar dit gaat weer ten koste van de traditionele software en IT-dienstverlening.

In de Verenigde Staten zijn het vooral smartphones die de markt drijven, maar andere hardware en IT-diensten hebben het moeilijk. West-Europa blijft een probleemgeval, en wordt door IDC nog steeds gezien als een risico dat de cijfers negatief zou kunnen gaan beïnvloeden.


Terug naar nieuws overzicht