TP-LINK meldt sterke groeicijfers in WLAN-markt
06-08-2013
Deel dit artikel:

TP-LINK meldt sterke groeicijfers in WLAN-markt


TP-LINK, wereldwijd leverancier van netwerkproducten, blijft koploper binnen de markt voor WLAN-technologie op basis van het aantal verkochte eenheden. Dit blijkt uit het Worldwide Quarterly WLAN Tracker-rapport voor het eerste kwartaal van 2013 van het onderzoeks- en adviesbureau IDC, zo meldt TP-LINK in een persbericht. 

In dit rapport worden wereldwijde leveranciers van draadloze netwerkapparatuur ingedeeld op rangorde op basis van het aantal verkochte producten en hun totale omzet.  "in 2012 een marktaandeel van 34,86 procent te behalen wist TP-LINK in 2013 opnieuw vooruitgang te boeken. Met een marktaandeel van 42,29% op basis van het aantal verkochte WLAN-producten slaagde TP-LINK er in het eerste kwartaal in om alle concurrenten achter zich te laten. Zijn omzetvolume viel zelfs hoger uit dan de gecombineerde omzet van de tweede en derde leverancier op de ranglijst", zo beweert TP-Link. Exacte omzetcijfers worden niet gegeven.

"Ook doen we het goed. Het afgelopen half jaar heeft TP-LINK hier een groei van maar liefst 70% weten te realiseren, in West-Europa als geheel 51%. Onlangs hebben we dan ook een kantoor geopend in Nieuwegein, om vanuit daar de Benelux-markt nog beter te kunnen bedienen en onze marktpositie in deze regio verder te verstevigen,” aldus Clark Qian, Country Manager Benelux.

Op de site van IDC staat te lezen dat Cisco met 23,4 procent groeide naar 510 miljoen dollar en een marktaandeel heeft van 52,9 procent. Aruba Networks groeide met 8,5 procent. Ook HP en Ruckus wisten te groeien.


Terug naar nieuws overzicht

Tags

Netwerken