Carl Icahn koopt meer Dell aandelen en wil vaart achter rechtszaak
06-08-2013
Deel dit artikel:

Carl Icahn koopt meer Dell aandelen en wil vaart achter rechtszaak


Carl Icahn, miljardair en investeerder, koopt meer Dell aandelen en wil meer vaart achter de rechtszaak die hij tegen het bedrijf heeft aangespannen. Hij sleept Dell voor de rechter om te voorkomen dat er vertraging komt rond het buy-out voorstel van Dell. 

Icahn kocht vier miljoen aandelen waar door zijn belang in Dell van 8,7 naar 8,9 procent is gestegen met in totaal 156,5 miljoen aandelen. Michael Dell heeft 16 procent van de aandelen.

Dell heeft een overeenkomst gesloten over de overname van het computerbedrijf door oprichter en topman Michael Dell en investeerder Silver Lake, maakt het bedrijf bekend. De speciale bestuurscommissie van Dell die zich over de overname buigt gaat akkoord met een verbeterd bod van Michael Dell en Silver Lake.

Dell en Silver Lake bieden zoals eerder gemeld 13,75 dollar per aandeel Dell en stellen aandeelhouders nu ook een extra dividend van 0,13 dollar per aandeel in het vooruitzicht als de transactie wordt afgerond. Daarnaast garanderen ze een dividend van 0,08 dollar over het derde kwartaal.

In ruil voor het verbeterde bod worden de regels bij de stemming over de overname aangepast, zodat onthoudingen niet meetellen als een tegenstem. Het bedrijf wil de stemming over de overname laten plaatsvinden op 12 september.

Dell en Silver Lake zijn in een hevige strijd verwikkeld met miljardair en grootaandeelhouder Carl Icahn rond de overname van het bekende computerbedrijf. Icahn heeft een concurrerend voorstel gedaan, waardoor een deel van het bedrijf beursgenoteerd zou blijven.

Icahn heeft al verdiend aan het gedoe rond de privatisering van Dell. Hij betaalde 12,94 dollar per aandeel. Nu is het aandeel 13,68 dollar waard. Dat is een winst van 3 miljoen dollar, aldus The Wall Street Journal.

Door: Witold Kepinski 
  

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Financieel