Redactie - 09 augustus 2013

'BlackBerry denkt na over verkoop bedrijf'


BlackBerry wil in de toekomst misschien zijn beursnotering beëindigen, claimen bronnen van persbureau Reuters. Op deze manier zou de smartphonefabrikant zijn huidige (financiële) problemen kunnen oplossen achter gesloten deuren.

Een bron benadrukt dat er nog geen sprake is van een aanstaande deal tussen BlackBerry en andere partijen. Een overeenkomst sluiten zou sowieso lastig worden voor het bedrijf, aangezien de aandelen een scherpe val in waarde hebben gemaakt: BlackBerry is nu 4,8 miljard waard, tegenover 84 miljard in 2008.

De directie van het Canadese bedrijf zou steeds meer wennen aan het idee van een overname. In het verleden had BlackBerry onafhankelijkheid hoog in het vaandel, maar dat standpunt lijkt niet meer realistisch.

Vorige maand zei CEO Thorsten Heins nog dat BlackBerry op de goede weg is. Het bedrijf zou alleen nog meer tijd nodig hebben om alle problemen op te lossen. BlackBerry komt in de komende acht maanden met meerdere apparaten die draaien op het BlackBerry 10-systeem, beloofde Heins.

(c) ANP

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!