Redactie - 12 augustus 2013

'Hosted Cloud desktop groeit erg snel'


De vraag naar hosted cloud desktops oftewel Workspace as a Service groeit exponentieel in Nederland en haar buurlanden. Volgens Erik Westhovens (foto), CTO van DinamiQs dat wereldwijd Workspace as a Service software aanbiedt, wordt dit door een aantal factoren veroorzaakt.

Westhovens: "Naast het feit dat Microsoft stopt met het onderhoud op Windows XP in april 2014 en er nog steeds veel bedrijven zijn die nu nog op dit operating systeem draaien, hebben bedrijven de afgelopen drie jaar aanmerkelijk minder uitgegeven aan IT en IT gerelateerde diensten. Deze bedrijven staan nu voor de keuze om alsnog een enorm bedrag te investeren om over te stappen naar Windows 7 of zelfs Windows 8 terwijl de recessie nog niet helemaal ten einde is."

WAAS
De kosten van een hosted werkplek zijn drastisch gedaald en nieuwe aanbieders komen al met managed oplossingen voor minder dan 30 Euro per maand, aldus Westhovens: "Groot voordeel voor bedrijven die naar een managed WAAS oplossing kijken is dat ze niet in een keer een behoorlijk bedrag neer hoeven te leggen, maar dat ze op maandelijkse basis kunnen betalen voor wat ze afnemen. Dit biedt zekerheid en stabiliteit en bedrijven kunnen de uitgaven beter in de hand houden."

Door: Witold Kepinski

  

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!