Redactie - 12 augustus 2013

'Carlos Slim heeft alleen interesse in mobiele activiteiten van KPN'


Vakbond De Unie vermoedt dat de Mexicaanse telecommagnaat Carlos Slim (foto) van América Móvil alleen interesse heeft in de mobiele activiteiten van KPN. De vakbond vreest voor opsplitsing, waarbij het vaste net en 'andere minder waardevolle onderdelen' zullen worden afgestoten. Dat zegt voorzitter Reinier Castelein.

'Zo'n opsplitsing kan desastreus uitpakken voor de werkgelegenheid in Nederland en voor de kwaliteit van het vaste net', aldus Castelein.

Volgens hem wil Slim KPN en E-plus gebruiken als 'springplank naar West-Europa'. KPN wil zijn Duitse dochter E-Plus juist verkopen.

Bestuurder Hans de Jong van De Unie noemt de continuïteit van KPN het belangrijkst. Hij vreest daarbij niet dat er werk naar het buitenland verdwijnt. "Door een overname kan het bedrijf zelfs verder groeien, er komt toegang tot de internationale markt. We zien hierin ook kansen", aldus De Jong.

Hij erkent wel dat het aanbod van América Móvil niet voor iedereen een goede deal is. "Voor de aandeelhouders die er al langer inzitten, is dit wat zurig. De Unie hoopt niet dat dit een strijd gaat worden tussen aandeelhouders. De bal ligt KPN."

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!