Redactie - 14 augustus 2013

T-Mobile en Tele2 delen antennes in Nederland


Tele2 Nederland gaat voor de uitrol van haar eigen 4G-netwerk gebruik maken van de antenne opstelpunten van T-Mobile Nederland.

De overeenkomst geeft Tele2 toegang tot het overgrote deel van de antennes op daken en masten van T-Mobile in Nederland. Beide providers gebruiken de antennes voor hun eigen frequenties en afzonderlijke landelijke mobiele netwerken. T-Mobile en Tele2 hebben daarnaast ook het MVNO-contract met vijf jaar verlengd.

Het delen van de antenne opstelpunten zorgt bij beide providers voor kostenbesparingen in uitrol en onderhoud van het netwerk. Door bestaande opstelpunten van T-Mobile te gebruiken is Tele2 in staat om het eigen 4G-netwerk te bouwen in heel Nederland. Het gebruik van reeds aanwezige antennes en staalconstructies, bespaart Tele2 veel tijd bij de realisatie van haar eigen landelijke 4G-netwerk.

Op dit moment maakt Tele2 voor haar mobiele klanten gebruik van het netwerk van T-Mobile, Tele2 is hiermee een Mobile Virtual Network Operator (MVNO). De verlenging van dit contract zorgt ervoor dat alle Tele2-klanten ook de komende vijf jaar kunnen blijven bellen en internetten via 2G en 3G verbindingen. Zodra Tele2 haar eigen 4G-netwerk voltooit, zal 2G en 3G als terugvalmogelijkheid dienst doen, zodat klanten altijd verzekerd zijn van een goede verbinding.

T-Mobile startte eerder dit jaar met het programma ‘Samen meer bereiken’, hierin investeert T-Mobile in de modernisering van haar 2G en 3G-netwerk en de uitrol van het nieuwe 4G-netwerk. T-Mobile en Tele2 delen vanaf nu antennes, staalconstructies en andere niet-intelligente onderdelen op de gezamenlijke locaties. De apparatuur die de gesprekken en mobiele data stuurt, wordt door beide partijen afzonderlijk geïnstalleerd. De daadwerkelijke netwerken van T-Mobile en Tele2 blijven dus compleet van elkaar gescheiden, aldus de twee partners.

Door: Witold Kepinski 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!