Redactie - 21 augustus 2013

Sophos Server Protection antivirusoplossing beschermt vaste en virtuele servers


Sophos introduceert Sophos Server Protection, een gebruiksvriendelijke en flexibele antivirusoplossing voor servers, die data beschermt zonder de performance aan te tasten, zo meldt de Britse security leverancier.  "Sophos Server Protection is de nieuwste toevoeging aan het Sophos-assortiment dat complete veiligheid biedt voor servers, netwerken en apparaten van eindgebruikers."

vShield
Sophos Server Protection is volgens de security leverancier een antwoord op verschillende actuele trends: de toenemende migratie naar virtuele servers, de steeds geavanceerdere aanvallen op bedrijfskritische data en de noodzaak om de serverperformance hoog te houden zonder concessies te doen aan de veiligheid. De nieuwe serveroplossing van Sophos integreert bestaande antivirus voor vShield met complete antivirus clients voor Windows, Linux, Mac en Unix tot een enkel centraal beheerd product.

Windows
Virtuele en standalone systemen gebruiken met Sophos Server Protection minder capaciteit, aldus Sophos. "Het scannen via vShield zonder extra software voorkomt voortdurende scan- en update-activiteiten en zorgt toch automatisch voor de beveiliging van elke virtuele Windows-machine op de centrale server via een gecentraliseerde virtuele beveiligingstoepassing. De systemen zonder vShield benutten een complete client die is ingericht voor optimale prestaties. Bepaalde platforms kunnen ook gebruikmaken van geavanceerde toepassingen, zoals HIPS, application control en device control."

Server- en virtualisatieplatforms
Sophos Server Protection ondersteunt een groot aantal server- en virtualisatieplatforms, zoals Windows, Linux, UNIX, Mac, Hyper-V, vSphere/ESX/ESXi en XenServer. Het biedt bescherming tegen bekende en onbekende dreigingen en communiceert continu met Sophos labs. 

VMWorld 2013
Sophos Server Protection wordt gedemonstreerd tijdens VMWorld 2013, dat van 25 tot en met 29 augustus in San Francisco wordt gehouden.

Door: Witold Kepinski


Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!