Redactie - 22 augustus 2013

'Aantal Nederlandse cloudaanbieders groeit sterk'


Het aantal Nederlandse cloudaanbieders zal de komende jaren sterk groeien, naar mate meer Nederlandse bedrijven de cloud omarmen. Dat voorspelt analist Pim Bilderbeek van onderzoeksbureau The METISfiles. Het bureau heeft een update gepubliceerd van het Nederlandse cloudlandschap.

“IaaS, communicatie en online werkplekaanbieders zullen in de toekomst samensmelten tot een bredere infrastructuur categorie", meldt Bilderbeek. "We verwachten ook een toename van Nederlandse aanbieders van online marketing en social media tools. Met een gemiddelde verwachte jaarlijkse groei van 29% en een marktomvang van meer dan €1 miljard in 2016 kunnen Nederlandse ICT bedrijven de publieke cloud niet negeren.”

Het onderzoek heeft The Dutch Cloudscape (versie 1.2). Het omvat 184 bedrijven in de categorieën software-as-a-service (SaaS), platform-as-a-service (PaaS) en infrastructure-as-a-service (IaaS). Van de onderzochte bedrijven biedt 76% SaaS diensten, 20% IaaS diensten en 4% PaaS diensten. 10% is in meer dan een categorie actief. Alleen bedrijven die hun wereldwijde hoofdkantoor in Nederland hebben en publieke clouddiensten aan bedrijven verkopen worden in het onderzoek meegenomen.


Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!