Redactie - 23 augustus 2013

Lexmark versterkt ECM-positie in Europa met overname Saperion


Lexmark International, aanbieder van enterprise content management (ECM) systemen, neemt het Duitse bedrijf Saperion AG over. Deze ontwikkelt en verzorgt software voor ECM en business process management (BPM). Met de overname is een bedrag van ongeveer 72 miljoen dollar gemoeid. 

Lexmark heeft kortgeleden de strategie gevat om niet enkel organisch te groeien, maar strategische overnames te doen om het aantal klanten en zijn portfolio uit te bouwen. Saperion heeft een grote installed base van klanten in enterprise en MKB. Onder hen bevinden zich multinationals als Schindler, E.ON, Henkel en Vodafone. De Duitse onderneming biedt een platform-onafhankelijke architectuur dat met meerdere computertalen kan communiceren. Hierdoor kunnen zijn ECM- en BPM-oplossingen gemakkelijk integreren met systemen van de grote aanbieders van ERP- en document management software. Saperion heeft ook een cloud en mobile solution.

Het Amerikaanse Lexmark is van oorsprong een fabrikant van printers en copiers. De onderneming is actief op de markt voor enterprise content management (ECM) systemen sinds zijn overname van ECM-leverancier Perceptive Software in 2010.

Lexmark en Saperion verwachten dat de overname in het derde kwartaal van 2013 is afgerond, na goedkeuring van aandeelhouders en marktregulatoren.

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!