Redactie - 23 augustus 2013

Ballmer vertrekt binnen een jaar bij Microsoft


Microsoft-CEO Steve Ballmer gaat binnen twaalf maanden met pensioen. Dat heeft hij vrijdag aangekondigd. De komende tijd zal een interne commissie op zoek gaan naar een geschikte opvolger. ‘Er is nooit een perfect moment voor dit soort wisselingen, maar nu is wel een goede’, schrijft Ballmer in een emotionele brief aan zijn medewerkers.

Ballmer staat bij Microsoft aan het roer sinds het jaar 2000. Volgens de onderneming is de omzet sinds het aantreden van Ballmer meer dan verdrievoudigd en de winst meer dan verdubbeld. De commissie die een nieuwe CEO moet scouten, staat onder leiding van bestuursvoorzitter Bill Gates en onafhankelijk directielid John Thompson. Gates was CEO van het concern voordat Ballmer aantrad.

Zijn brief aan de werknemers staat bol van positieve berichten. 'De beste tijden van Microsoft moeten nog aanbreken. Besef dat jullie deel uitmaken van het beste team uit deze branche en dat jullie de juiste technologie in huis hebben. We kunnen en zullen geen slag missen tijdens deze wisseling', aldus de CEO die bekend staat als een vurig en uitbundig spreker.

Het is niet bekend wat Ballmer na zijn aftreden gaat doen. De Amerikaan is geboren in 1956 en werd in 1980 aangenomen als de dertigste werknemer van het softwarebedrijf.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!