Redactie - 26 augustus 2013

IT-managers negeren kwetsbaarheden in bedrijfsnetwerken


Netwerkmanagers zijn nog steeds afwachtend ten aanzien van IT-security. Dat concludeert ICT-dienstverlener Dimension Data in het Network Barometer Report 2013. Volgens het bedrijf daalde det percentage vastgestelde kwetsbaarheden in netwerkapparatuur in 2012 wel van 75 naar 67 procent.

Het rapport, dat voor het eerst in 2009 werd gepubliceerd, biedt informatie over de status van IT-netwerken van organisaties wereldwijd. Dimension Data verzamelt data van organisaties en van de Technology Lifecycle Management Assessments die het jaarlijks uitvoert. Het rapport biedt onder meer inzicht in de mate waarin netwerken de business goed ondersteunen. Daarbij beoordeelt het rapport zaken als beveiligingskwetsbaarheden, end-of-life status en best practice configuratievarianten van apparatuur.

Edwin de Brave, Solutions Director bij Dimension Data (foto): “Er zijn bepaalde kwetsbaarheden die al enkele jaren bestaan en nog niet zijn aangepast, ondanks de proactieve benadering van leveranciers als Cisco om patchmeldingen te geven en continu software- en systeemupgrades te bieden. Het is lastig en uitdagend om alle kwetsbaarheden in grote en complexe omgevingen te elimineren. De inspanningen op dat gebied moeten echter afgewogen worden tegen de mogelijke impact."

"Hoewel netwerken ogenschijnlijk minder kwetsbaarheden vertonen, blijft het percentage hoog totdat de betreffende software is gepatcht of opgewaardeerd naar een hogere en veiliger versie", besluit De Brave.


 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!