Om gebruik te maken van de Youtube player moet u Analytische en functionele cookies toestaan.

Wijzig cookie voorkeuren
26-08-2013
Deel dit artikel:

Samsung wijst op slechte werkhouding bij laptop zonder losse monitor


Samsung is een campagne gestart voor een betere houding tijdens het werken met de computer. Vooral medewerkers die onderuitgezakt met een laptop of tablet bezig zijn, lopen een verhoogd risico op rug- en nekklachten. Het gebruik van een losse monitor, gekoppeld aan een vaste computer, tablet of laptop, is veel comfortabeler en verhoogt de productiviteit. Dat blijkt uit onderzoek van Ipsos in opdracht van Samsung onder 500 werkende Nederlanders.

Meer dan de helft van de respondenten krijgt wel eens last van lichamelijke klachten tijdens het werk. Hoewel bedrijven veel investeren in de gezondheid van hun medewerkers, leiden deadlines en andere stress vaak tot een slechte werkhouding achter de computer. Daarom is Samsung een campagne gestart voor een betere houding tijdens het werken met de computer. Dat resulteerde onder meer in een filmpje op Youtube (zie hieronder).

Een onderuitgezakte of een verkrampte houding achter de computer is gemakkelijk te voorkomen door een los beeldscherm te gebruiken. Een losse monitor bevordert namelijk een ergonomische werkhouding, doordat deze vaak groter is dan het standaardscherm van de laptop of tablet en in hoogte en werkafstand instelbaar. Afzonderlijke monitoren verhogen ook de productiviteit, mede doordat je ze kunt gebruiken in combinatie met een tweede scherm. Dat is handig, bijvoorbeeld voor het bekijken van spreadsheets of het naast elkaar uitvoeren van twee programma’s. Bovendien zijn losse schermen eenvoudiger aan een laptop of tablet te koppelen dan veel mensen denken, bijvoorbeeld via D-sub, DVI, HDMI of DP.

 

Terug naar video overzicht