GlobalSign biedt automatisch levenscyclusbeheer van Active Directory-certificaten
27-08-2013
Deel dit artikel:

GlobalSign biedt automatisch levenscyclusbeheer van Active Directory-certificaten


GlobalSign, de SaaS-certificaatautoriteit (CA) voor bedrijven, heeft de GlobalSign Auto Enrollment Gateway (AEG) gepresenteert. AEG integreert met Windows Directory en biedt bedrijven de mogelijkheid om de inschrijving, de toewijzing en het beheer van GlobalSigns digitale certificaten voor Windows-omgevingen te automatiseren.

Door hun interne CA's te vervangen door GlobalSigns beproefde services, versterken bedrijven hun beveiliging en beperken ze hun kosten met behulp van oplossingen op basis van certificaten, zoals tweeledige verificatie en geavanceerde SSL, zonder dat ze een zeer complexe en dure interne CA hoeven te beheren. Omdat de SaaS-certificaatservices van GlobalSign de laatste best practices en hoogste normen in certificaattechnologie hanteren, lopen bedrijven die deze gebruiken minder risico om het slachtoffer te worden van aanvallen die misbruik maken van zwakke en slecht beheerde certificaten. Doordat een bronintensieve interne CA overbodig wordt, daalt de totale cost of ownership van de Public Key Infrastructure (PKI) en het risico op systeemstoringen die de bedrijfsactiviteiten onderbreken.

Zoals blijkt uit een onderzoek gepubliceerd door Aberdeen Group worden certificaten steeds vaker het doelwit van aanvallers, die misbruik maken van bekende beveiligingsproblemen zoals niet-vertrouwde zelfondertekende certificaten, certificaten geconfigureerd voor zwakke encryptie en onpraktische mechanismen voor het intrekken van certificaten. Bovendien voeren cybercriminelen steeds geraffineerdere aanvallen uit, zoals de uitgifte van valse certificaten van vertrouwde externe autoriteiten en het vervalsen van certificaten die worden gebruikt voor het ondertekenen van code.

 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

SaaS