Slechts 38% van IT-organisaties gebruikt de cloud
29-08-2013
Deel dit artikel:

Slechts 38% van IT-organisaties gebruikt de cloud


Uit nieuw onderzoek van Gartner blijkt dat 38% van de ondervraagde IT-organisaties gebruikmaakt van clouddiensten. Dat is minder dan de onderzoekers hadden verwacht. 80% van de ondervraagden is van plan om binnen twaalf maanden de cloud in meer of mindere mate te gaan gebruiken.

‘We weten nu dat slechts een klein deel van de enorme enterprise IT-markt momenteel clouddiensten afneemt. Stategische planners moeten zich dus bij de bepaling van toekomstige cloudscenario’s niet te veel laten leiden door de huidige voorbeelden van cloudgebruik’, concludeert onderzoeksdirecteur Gregor Petri van Gartner. Hij voorziet uiteraard wel dat cloud computing in de toekomst een aanzienlijke impact op het bedrijfsleven gaat hebben. Petri baseert dat op de wetenschap dat 60% van de ondervraagde organisaties binnen twee jaar meer aan de cloud verwacht uit te geven. 6% gaf trouwens aan in dezelfde periode minder aan clouddiensten te spenderen.

Volgens de onderzoeksdirecteur zijn er drie belangrijke factoren die het gebruik van clouddiensten in de grootzakelijke markt op middellange termijn beïnvloeden. (1) De tactische inzet van clouddiensten voor specifieke problemen in plaats van brede infrastructurele vervanging. (2) De business impact van clouddiensten neemt toe naarmate ze verschuiven van pure infrastructuurdiensten naar diensten om zakelijke processen te verbeteren. (3) Clouddiensten leiden tot een gevarieerder aanbod van oplossingen met wisselende tijdlijnen voor implementatie en migratie.

Het onderzoek werd uitgevoerd onder 651 IT-organisaties in negen landen.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Hosting