Redactie - 29 augustus 2013

Pure Storage haalt 150 miljoen dollar op en haalt Frank Slootman binnen


Pure Storage, leverancier van volledig op flashgeheugen gebaseerde grootzakelijke storage arrays, heeft tijdens een overtekende E-investeringsronde 150 miljoen dollar opgehaald bij institutionele beleggers. Dit is de grootste private kapitaalinjectie uit de geschiedenis van de storage-branche. Het totale ingezamelde kapitaal bedraagt daarmee 245 miljoen dollar. De volledig op flash gerichte storage-pionier is daarmee goed op koers voor een toekomstige beursgang. Pure Storage zal het opgehaalde kapitaal aanwenden voor een versnelde uitbreiding van zijn activiteiten in Europa en Azië, het versterken van zijn wereldwijde sales-, support- en marketingteams en het uitbreiden van de investeringen in research & development.

Pure Storage maakt daarnaast bekend dat Frank Slootman (foto), de voormalige CEO van Data Domain, is toegetreden tot de Raad van Bestuur. De gevierde veteraan binnen de softwarebranche en markt voor grootzakelijke gegevensopslag was een van de eerste angel investors van Pure Storage, samen met de medeoprichters van VMware: de voormalige CEO Diane Green en voormalige CTO Mendel Rosenblum. Slootman stond aan het hoofd van Data Domain vanaf de oprichting tot en met de beursintroductie en is momenteel actief als CEO van ServiceNow. Als strategisch adviseur zal hij Pure Storage op vakkundige wijze naar een succesvolle beursgang begeleiden.

“Pure Storage lijkt in veel opzichten op Data Domain”, aldus Slootman. “Ze vervangen een opslagmedium (schijven) door een nieuw medium (flash) en zijn pioniers op het gebied van inline datareductie dat een einde maakt aan de kostenobstakels voor het opwaarderen van opslagmedia. Omdat Pure Storage de eerste partij is die dit op effectieve wijze doet, groeien ze zo snel als een bedrijf maar organisch kan groeien. Het doet mij genoegen om mijn persoonlijke kijk op zaken met betrekking tot het realiseren van groei te delen met de Raad van Bestuur en het managementteam van Pure.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!