Copaco is distributeur van IBM PureFlex systems
29-08-2013
Deel dit artikel:

Copaco is distributeur van IBM PureFlex systems


Copaco is ook distributeur van IBM’s PureFlex systems. Het bedrijf zegt de gehele IBM PureSystems-familie hiermee gecompleteerd te hebben. 

PureFlex System is een geïntegreerd systeem waarin het beheer van server-, opslag-, netwerk- en virtualisatieresources is gebundeld. Het PureFlex System is gebouwd op elementen van het IBM Flex System. Dit IBM Flex System bestaat uit server-, opslag- en netwerkcomponenten, aangevuld met componenten voor systeembeheer. PureFlex systems is IBM’s implementatie van de “converged infrastructure” trend.

ISV's
IBM’s PureFlex Systems zorgen voor een infrastructuur die organisaties helpt om sneller over te stappen op de cloud en zo een voorsprong te nemen op de concurrentie. Enkele uren na de activatie is deze “cloud in een kastje” klaar voor het implementeren van applicaties. IBM’s PureSystems versnelt niet alleen de overstap op de cloud. Het is ook een veilige, wendbare, vooraf geïntegreerde oplossing met de snelheid en het gebruiksgemak van een appliance. Daarnaast zijn PureFlex systems ook geschikt voor ISV’s die een volledige oplossing willen aanbieden aan hun klanten. Kortom, een oplossing die het voor IT-beheerders veel gemakkelijker maakt om effectief resources toe te wijzen. Het resultaat: efficiënter workloadmanagement, lagere IT-kosten, verkorting van de doorlooptijd van IT-projecten en grotere wendbaarheid, aldus Copaco.

Expert Integrated Systems
PureFlex Systems maakt, samen met PureData en PureApp, onderdeel uit van de IBM PureSystems familie. Dit houdt in dat er mogelijkheden zijn om vanuit PureFlex door te groeien naar andere, “Expert Integrated Systems” van IBM zoals PureData en PureApp.

Copaco helpt (startende) Business Partners
De strategie van IBM is erop gericht om steeds meer oplossingen en/of diensten via haar Business Partners te (gaan) verkopen. Ook op het gebied van PureFlex is dit het geval. De grote vraag is hoe de Business Partners hier op kunnen inhaken. “Het maken van de juiste keuzes bij het opstellen van een IBM propositie is essentieel voor het hebben van succes”, aldus Bianca van Engeland (foto), Business Unit Director Software en Solutions bij Copaco. “We helpen nieuwe en bestaande IBM partners met het maken van de juiste keuzes aan de hand van focus gebieden, focus branches, visie en strategie die een Business Partner definieert. Samen kijken we waar de partner staat en waar er op sales en technisch vlak behoefte aan is. Vervolgens vullen we dit samen met de Business partner en IBM in”.

IBM partnerprogramma
Voor PureFlex kan het mogelijk zijn dat een partner over autorisaties dient te beschikken om de betreffende oplossing te mogen verkopen, aldus Bianca van Engeland: "In dat geval helpt Copaco haar partners tijdens het autorisatieproces om te voldoen aan de vereisten die IBM stelt. Ook op het gebied van marketing kan de reseller voldoende ondersteuning van Copaco en IBM verwachten. Het IBM partnerprogramma beschermt en beloont partners die willen investeren in IBM PureFlex. Indien interesse heeft in een informatief gesprek over wat Copaco en IBM PureFlex systems voor u kunnen betekenen, neemt u contact op met het IBM Software team van Copaco (040 2 306 365 of [email protected])."


 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Beheer