Redactie - 30 augustus 2013

StartReady betreedt Scandinavië via Noorse partner


De Nederlandse Microsoft Lync-specialist StartReady betreedt per 1 september de Scandinavische markt. StartReady gaat een strategisch partnership aan met het Noorse CloudX, waardoor de producten en diensten van de Microsoft Lync specialist exclusief zullen worden gedistribueerd in Noorwegen, Denemarken, Zweden en Finland.

StartReady en CloudX gaan voor drie jaar een overeenkomst aan. In die periode zal CloudX zich allereerst richten op de distributie van Lync4all, een krachtige telefonieoplossing op basis van Microsoft Lync die gehost wordt in de cloud. Zowel de Lync4all Public Cloud als de Lync4all Private Cloud, respectievelijk geschikt voor bedrijven vanaf 10 medewerkers en vanaf 100 medewerkers, zal beschikbaar zijn voor klanten in Scandinavië. Op den duur zal CloudX ook de Lync Appliances van StartReady gaan distribueren in de regio.

Volgens Lucas Wensing (foto), oprichter en CEO van StartReady, is het is altijd de ambitie geweest om Lync4all ook in het buitenland aan te bieden. Door de samenwerking met CloudX hebben we nu toegang tot heel Scandinavië. We verwachten veel van deze markt; de eerste reseller heeft al getekend.” 

De Scandinavische markt biedt goede kansen voor het productportfolio van StartReady. Microsoft is net als in Nederland reeds een dominante speler op het gebied van Unified Communications en heeft de markt de afgelopen jaren naar een volwassen niveau getild. CloudX zal zich binnen dat ecosysteem richten op het verkrijgen van partnerships met gevestigde Microsoft resellers, waarbij in eerste instantie de focus ligt op servicegerichte Office365 resellers die het Lync4all portfolio van StartReady kunnen gaan aanbieden. Daarnaast zal CloudX zich gaan richten op grotere hostingbedrijven en resellers voor het MKB, die vervolgens de eindgebruikers van Microsoft Lync kunnen bedienen.


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!