Redactie - 02 september 2013

HP Virtual Application Networks SDN Controller en VMware NSX bundelen datacenter netwerken


HP en VMware kondigen plannen aan om samen te werken aan een ‘federale’ netwerkoplossing.

Deze oplossing voorziet in een uniforme automatisering van de fysieke en virtuele datacenter-netwerken en dat leidt tot beter inzicht en meer flexibiliteit voor het bedrijf. Hiermee wordt de continuïteit van de bedrijfsvoering gegarandeerd, zo zeggen HP en VMware.

Met de opkomst van cloud-computing en mobility kost handmatige netwerkconfiguratie niet alleen steeds meer tijd en geld, maar is ook foutgevoeliger aldus de twee partners. De netwerk virtualisatie biedt een gecentraliseerde controle, maar geen geautomatiseerde configuratie of provisioning van fysieke netwerk apparatuur.

Fysieke en virtuele netwerkinfrastructuur
De nieuwe HP-VMware netwerkoplossing zal de HP Virtual Application Networks SDN Controller combineren met het VMware NSX netwerk virtualisatie platform. Klanten krijgen daarmee een geïntegreerde oplossing voor het automatiseren van hun fysieke en virtuele netwerkinfrastructuur. De netwerkoplossing biedt een centraal overzicht, uniformiteit in de automatisering, meer controle en transparantie van het volledige datacenter-netwerk en meer flexibiliteit, zo zeggen HP en VMware.

Door: Witold Kepinski 

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!