Redactie - 04 september 2013

EMC introduceert nieuwe reeks VNX midrange multicore storage systemen


EMC kondigt een nieuwe reeks VNX unified storage-systemen aan die volgens de leverancier zorgt voor een nieuwe standaard in mid-range storage-oplossingen. De nieuwe VNX-serie staat volgens EMC garant voor een sterke toename in applicatieprestaties, opslagefficiency, gebruiksgemak en gegevensbeveiliging en -beschikbaarheid.

Steeds meer organisaties maken gebruik van virtualisatietechnologie en cloud computing. Hierdoor zijn ze veel beter in staat flexibel en efficiënt te opereren. Het is echter een van de oplossingen in omgevingen die onder financiële druk staan, aldus de storage leverancier. "Soms zijn er wel duizenden virtuele machines in gebruik waarvan steeds meer wordt gevraagd om de enorme hoeveel data te verwerken. Infrastructuurspecialisten hebben storage-systemen nodig die hen in staat stellen meer te doen met minder resources", aldus EMC

MCx-software
EMC introduceert daarom zijn nieuwe VNX-serie die gebruikmaakt van de nieuwste Intel Sandy Bridge-technologie en MCx-software (multi core optimization) die flash-geoptimaliseerd is en de prestaties van virtuele applicaties aanzienlijk versnelt, aldus de Amerikaase storage leverancier. "Normaal gesproken zijn enkel een paar flash drives (gemiddeld 5 procent of minder van de totale capaciteit) nodig om de prestaties van virtuele applicaties te optimaliseren. Met de VNX-serie kunnen klanten die capaciteit terugbrengen met nieuwe fixed block-deduplicatie. Dit is ideaal voor virtuele machines, virtuele desktops en andere omgevingen met redundante data verdeeld over meerdere bronnen. Dit, in combinatie met de naadloze integratie met VMware vSphere, maakt VNX het ideale platform voor elke organisatie die gebruik maakt van virtualisatie", aldus EMC.

Mid-range storage
Rich Napolitano, President Unified Storage Division van EMC, zegt dat  de nieuwe VNX reeks een game changer zijn voor de toekomstige inzet van mid-range storage in de cloud en in het datacenter. "De nieuwe VNX-serie is een krachtige basis waarmee klanten het optimale halen uit hun infrastructuur en beter presteren dankzij flash-technologie. We zijn lang bezig geweest met deze introductie en hebben daar veel tijd, innovatie en talent in geïnvesteerd om ervoor te zorgen dat onze klanten en partners wereldwijd kunnen beschikken over superieure mid-range storage-producten.”

Uitbreiding flash-portfolio
Een nieuwe flash-only VNX-configuratie (VNX-F) is nu ook beschikbaar voor omgevingen die willen beschikken over hogere prestaties met een lagere latency voor een langere periode. VNX-F biedt consistente, krachtige prestaties met een lagere latency vergeleken met alle disk- en hybride versies van VNX.

Continue beschikbaarheid data
De VNX-serie zorgt voor betere beschikbaarheid van data en betere gegevensbeveiliging voor op file- en block-gebaseerde applicaties doordat het de mobiliteit tussen verschillende online bestandssystemen vereenvoudigt.

Beschikbaarheid & Services
De nieuwe VNX-serie is per direct beschikbaar via het EMC partnerkanaal en via de nieuwe EMC Store. EMC biedt tevens zijn EMC Continuous Availability Advisory Services aan klanten die altijd online moeten blijven. Met deze dienst kunnen zij assessments uitvoeren om te zien of de beschikbaarheid van hun data in orde is en een pad ontwerpen met stappen om tot een wenselijke situatie te komen met behulp van de VNX-CA-oplossing.

Door: Witold Kepinski 


 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!