e92plus is failliet verklaard en begint opnieuw
05-09-2013

e92plus is failliet verklaard en begint opnieuw


IT-distributeur e92plus uit Nieuw-Vennep is op 20 augustus door de rechtbank Noord-Nederland failliet verklaard. Curator is Martijn Schüller van Lexington Advocaten uit Hoofddorp. 

In 2012 boekte E92plus een verlies van 172.000 euro, zo blijkt uit het faillissementsverslag. Vanaf april 2013 stopten leveranciers met hun leveringen. De Nederlandse Belastingdienst heeft een vordering openstaan van 292.000 euro. Twaalf schuldeisers willen nog 294.000 euro terugzien.

Enkele medewerkers weigeren hun lease-auto in te leveren. De leasecontracten zijn afgesloten met de Engelse Limited E 92 Plus Ltd en die bestaat nog.

e92plus BV gebruikte in licentievorm de merknaam van het Britse e92plus. Naar verluidt komt er een nieuwe vestiging in Utrecht om bestaande resellers te ondersteunen met security producten, zo meldt de website van e92plus.

Om te zorgen voor voortdurende support in Nederland, werkt e92plus Ltd nauw samen met de leveranciers om ervoor te zorgen dat alle channelpartners ondersteund worden en eventuele gevolgengeminimaliseerd worden. e92plus Ltd is een Engels bedrijf, en staat afzonderlijk van e92plus BV (Het e92plus merk werd onder licentie gebruikt). Het Britse e92plus wordt gerund door eigenaar en managing director Mukesh Gupta en zijn broer Rakash.

Mukesh Gupta zegt dat de situatie betreurenswaardig is, maar e92plus Ltd in het Verenigd Koninkrijk toegewijd is om ervoor te zorgen dat alle partners in Nederland de essentiële steun en de hulp ontvangen die ze nodig hebben. Op de website van e92plus meldt hij: "e92plus Ltd is zeer succesvol, en we kijken uit naar het uitbreiden van onze award winnende ondersteuning en diensten binnen de Benelux." Mukesh Gupta vervolgt: "e92plus Ltd heeft uitstekende successen en groei in de UK & Ierland markt, en we hebben een uitgebreid scala van technische diensten, marketing middelen en verkoop om daarme de wederverkopers te ondersteunen. We zijn blij om te zorgen voor continuïteit binnen het kanaal en zullen opnieuw lokale aanwezigheid bieden, we kijken uit naar het (weder)opbouwen van lange termijn relaties in Nederland."

Als onderdeel van het programma, zal e92plus Ltd de verkoop en technische steun verlenen aan alles partners van e92plus B.V. De contactgegevens zijn:

Telefoon: + 44 20 8274 7000 
E-mail: sales bij [email protected]  en technische op [email protected].

Lees de faillissementverslagen hier:

Eerste verslag: http://www.curatoren.nl/fo/affilliate_verslag.php?a=406&b=23091877

Tweede verslag: http://www.curatoren.nl/fo/affilliate_verslag.php?a=406&b=24901885

Door: Witold Kepinski  
 

Terug naar nieuws overzicht