Ruud Klaiber verlaat Tech Data Nederland
06-09-2013

Ruud Klaiber verlaat Tech Data Nederland


Ruud Klaiber, directeur van distributeur Tech Data Nederland, verlaat het bedrijf. Per 1 oktober 2013 gaat hij leiding gaan geven aan een Nederlandse start-up van Cherry Global, een organisatie die actief is in de educatieve en medische sector.

In de laatste 2 jaar heeft Ruud Klaiber verschillende rollen vervuld binnen Tech Data Nederland. In een persbericht meldt Klaiber: “Met mijn vertrek bij Tech Data sluit ik een periode af waar ik met heel veel genoegen en trots aan terug zal denken. Ik dank een ieder van Tech Data die op bijzondere wijze heeft bijgedragen aan mijn vorming en groei in het vakgebied distributie. De klanten en leveranciers kan ik verzekeren dat Tech Data een fantastisch bedrijf is dat onverminderd alle nodige zorg zal besteden aan haar commerciële belangen." 

Henk Snijders
In het persbericht bedankt Tech Data Nederland Ruud Klaiber voor zijn inzet en toewijding in de afgelopen periode en wenst hem 'veel succes bij zijn nieuwe uitdaging'. "Tech Data Nederland hecht groot belang aan de juiste opvolging. Totdat er een vervanger is gevonden zal de functie van Broadline Director tijdelijk worden waargenomen door Henk Snijders, MD Tech Data Nederland", zo meldt de distributeur.

Ingram Micro en Saturn Holding
Ruud Klaiber is een bekend persoon in de Nederlandse IT-channel. Hij heeft ervaring in de IT-distributie, die hij onder andere heeft opgebouwd bij Ingram Micro. Eerder werkte hij als consultant bij Connect2Sell International, was hij chief procurement officer bij Dexcom Retail en manager inkoop en product management bij Mediamarkt Saturn Holding Nederland.

Ontslagen
Tech Data optimaliseert de laatste maanden zijn organisatie, onder andere na de overname van ETC. Recent werden 50 mensen ontslagen. Eind 2012 moesten 17 werknemers weg van de overgenomen distributeur Quote. 

Door: Witold Kepinski


Terug naar nieuws overzicht