NSA baas Keith Alexander niet naar KPN congres Meesters in Security
08-09-2013

NSA baas Keith Alexander niet naar KPN congres Meesters in Security


De directeur van de National Security Agency (NSA) van de Verenigde Staten, generaal Keith Alexander, spreekt niet op 10 september tijdens het KPN-congres Meesters in Security in Den Haag. 

Alexander heeft de afspraak afgezegd zo meldt KPN. "De druk op zijn agenda heeft dit helaas verhinderd. Uiteraard betreurt KPN dit nieuws, maar we zijn ervan overtuigd dat het huidige programma, inclusief de Keynote Speech van Troels Oerting (Europol), een interessante en relevante invulling aan het congres zal geven." De NSA staat volop in de belangstelling. Zo zou versleutelde informatie van internetgebruikers nauwelijks te beschermen zijn tegen spionage door de Amerikaanse inlichtingendienst NSA en zijn Britse evenknie GCHQ. Ook zou de NSA alle smartphones kunnen afluisteren, zo meldt Der Spiegel.

Tijdens het congres zou de directeur van de NSA, samen met Troels Oerting, hoofd Cybercrime van Europol, spreken over bedreigingen en ontwikkelingen op het gebied van internetveiligheid. Het betrof een besloten bijeenkomst, maar via een webcast konden derden de bijeenkomst volgen. De link van de webcast zou op KPN Actueel worden geplaatst.

Joost Farwerck, Managing Director KPN Nederland en lid van de Raad van Bestuur KPN meldde eerder op het KPN Forum: "Dit symposium gaat over de dreigingen en gevaren van cybercriminaliteit en hoe deze het hoofd te bieden. De wereld drijft op internet. De maatschappij, het bedrijfsleven en privélevens zijn in toenemende mate afhankelijk van het wereldwijde web. Tegelijkertijd neemt de kwetsbaarheid toe. Denk aan hacks, denk aan lekken, denk aan phishing. KPN investeert naast capaciteit en kwaliteit stevig in de veiligheid van netwerken. Cyber Security staat bij ons hoog op de agenda. Het delen van kennis met klanten draagt bij aan de bewustwording over cybercriminaliteit. Het is natuurlijk bijzonder dat toonaangevende experts, zoals generaal Alexander en de heer Oerting, bereid zijn om ons een kijkje te gunnen achter de schermen van cybercrime en cyberveiligheid in de VS en in Europa."

Internetveiligheid één van de speerpunten aldus KPN. Het congres Meesters in Security past in een reeks debatten die KPN organiseert rondom actuele inhoudelijke thema’s. Op het forum van KPN staat: "Internetveiligheid is één van de speerpunten van KPN om voortdurend te werken aan een zo veilig mogelijk internet voor consumenten, het bedrijfsleven en de overheid. Daarnaast willen we een open podium bieden voor kennisdeling en opinievorming rondom dit onderwerp. Naast de internationale sprekers spreken tijdens de bijeenkomst ook experts uit het Nederlandse bedrijfsleven en wetenschap, professor Michel van Eeten (TU Delft), oud-generaal Dick Berlijn (Deloitte) en Bruno Bruins (voorzitter Raad van Bestuur UWV), over de implicaties en ontwikkelingen van internetveiligheid en privacy in Nederland."


Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security