Sophos stelt Avnet aan als distributeur voor de Benelux
10-09-2013

Sophos stelt Avnet aan als distributeur voor de Benelux


Sophos heeft een distributieovereenkomst gesloten met Avnet Technology Solutions. Avnet treedt per direct op als distributeur van de Network Protection-, Enduser Protection- en Server Protection-producten van Sophos. Daarnaast heeft Avnet als Authorized Training Center een rol bij de opleiding van de partners van Sophos.

De overeenkomst met Avnet betekent een uitbreiding van het distributiekanaal van Sophos. Resellers van Sophos-producten kunnen nu terecht bij vijf distributeurs. Door deze uitbreiding is Sophos beter in staat om nieuwe partners te ondersteunen en het marktaandeel verder uit te breiden, aldus Sophos.

Authorized Training Center
Doordat Avnet optreedt als Authorized Training Center van Sophos, kan de distributeur direct voorzien in het op lijnen van nieuwe partners. Seth van der Meer (foto), Channel Director Benelux bij Sophos: “Binnen ons partnerprogramma stellen wij certificeringen verplicht, dit is een van de taken van onze distributeurs. Avnet is de juiste partij om ons daarbij te helpen. Avnet is niet alleen een bekende distributeur met een groot partnerlandschap, maar ook een partij met enorm veel kennis op met name technisch gebied. Avnet heeft nu al gecertificeerde medewerkers in dienst die klassikale Sophos-trainingen kunnen geven.”

Jeroen Houtsma, Sales Manager bij Avnet Technology Solutions: “De voornaamste doelstelling is om nieuwe partners voor Sophos op te tekenen, en dan met name partners die zich richten op de ‘mid-sized’ bedrijven. Dat is ook meteen het segment waar Sophos heel goed bij past. Sophos is een aantrekkelijke partij voor partners die op zoek zijn naar een gunstig geprijsd alternatief voor de beveiligingsoplossingen van de huidige leveranciers in het security portfolio. Sophos voegt bovendien producten aan ons portfolio toe die ons aanbod op security vlak compleet maakt door het toevoegen van content security en antivirus op endpoint niveau.”

Door: Witold Kepinski


Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security