Redactie - 10 september 2013

KPN kiest voor Hitachi Virtual Storage Platform (VSP)


KPN IT Solutions kiest voor het Hitachi Virtual Storage Platform (VSP) van HDS. Het contract omvat de storagecapaciteit voor de hostingomgeving van KPN IT Solutions en is afgesloten voor een periode van vier jaar. De dienstverlening vindt plaats op basis van ‘pay per use’. Hitachi Data Systems levert behalve storage tevens een aantal managementfaciliteiten.

De hosting-omgeving van KPN IT Solutions is verdeeld over verschillende datacenters in Nederland en telt vele petabytes aan datastorage. De constante beschikbaarheid van deze data is essentieel voor de dienstverlening van KPN IT Solutions. De klanten van KPN IT Solutions zijn afhankelijk van deze data voor hun kritische businessprocessen, dus uitval is geen optie.

Frederik Schröder (foto), country manager Hitachi Data Systems Nederland. “Bij de keuze van KPN IT Solutions voor Hitachi Data Systems speelde het kostenaspect uiteraard een belangrijke rol, maar doorslaggevend was de honder procent beschikbaarheid van onze oplossing. Daarnaast blijft de Total Cost of Ownership (TCO) ruim binnen het beschikbare budget. Ook energie-efficiëntie en flexibiliteit waren belangrijke vereisten. De oplossing van Hitachi Data Systems voldoet ruimschoots aan alle wensen. We hopen dat deze overeenkomst de eerste stap is op weg naar een langetermijn-samenwerking, die kan leiden tot wederzijdse innovatieve initiatieven.”

Door: Witold Kepinski


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!