Redactie - 10 september 2013

Sogeti beheert alle applicaties voor het screenen van personen en organisaties


Sogeti heeft een overeenkomst gesloten met Dienst Justis, onderdeel van het Ministerie van Veiligheid & Justitie. Binnen dit contract gaat Sogeti alle applicaties voor het screenen van personen en organisaties in Nederland beheren en ontwikkelen.

Dienst Justis voert jaarlijks ca. 1 miljoen screeningen uit en geeft daarvoor onder andere Verklaringen Omtrent Gedrag af. Zo draagt deze screeningsautoriteit bij aan een veiliger samenleving. Voor de nieuwe applicaties maakt Sogeti gebruik van de Oracle Services Oriented Architecture (SOA) technologie. Daarmee is Sogeti één van de eerste IT-dienstverleners in Nederland die deze nieuwe Oracle Suite inzet voor zo’n omvangrijk applicatielandschap. De overeenkomst tussen Sogeti en Dienst Justis is afgesloten voor een periode van drie jaar met een optionele verlenging naar vier jaar.

Oracle
Dienst Justis wil zijn applicatielandschap volledig moderniseren op basis van de Oracle SOA Suite. Deze technologie stelt deze Nederlandse screeningsautoriteit in staat haar processen te optimaliseren, standaardiseren en verder te automatiseren. Daarmee kan Dienst Justis sneller inspelen op beleids- en wetgevingswijzigingen. Het huidige applicatielandschap is gebaseerd op meerdere technische omgevingen en wordt beheerd door veel verschillende IT-dienstverleners. Dienst Justis heeft besloten dat te veranderen. Zij gaan zich richten op hun kerntaken, nemen afscheid van verschillende applicatiebeheerders en brengen nu het volledige beheer en ontwikkeling van alle negen applicaties onder bij Sogeti. In een transitieperiode van 11 weken neemt Sogeti het beheer van de applicaties van alle andere dienstverleners over. 

Whitehorses 
De nieuwe beheeraanpak is volledig gebaseerd op Agile. In dit traject werkt Sogeti samen met Whitehorses. Deze technologiepartner is gespecialiseerd in de middleware- en integratieoplossingen van Oracle, zoals Oracle WebLogic, SOA Suite en BPM Suite.

Door: Witold Kepinski 

 

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!