Redactie - 12 september 2013

Salves divisie Business Productivity fungeert als Microsoft adviseur


Onder de paraplu van Salves, IT-dienstverlener op het gebied van testen en hoogwaardige softwareontwikkeling, startte op 1 september een nieuw bedrijf, Salves Business Productivity. De nieuwe onderneming gaat zich als Microsoft adviseur richten op cloud computing, migraties en Het Nieuwe Werken.

Emile Stam, directeur en oprichter van de nieuwe onderneming, ziet grote kansen voor een Microsoft Integrator die zich exclusief richt op het maximaliseren van de business productiviteit. “Onze opdrachtgevers hebben dagelijks te maken met de gevolgen van conjunctuurschommelingen. Juist omdat de markt zo onvoorspelbaar is, is maximale flexibiliteit van IT-omgevingen noodzakelijk. Wij maken niet alleen die flexibiliteit mogelijk, maar zorgen ook dat moderne tools de productiviteit van medewerkers verhogen.”

Salves wil aantonen dat IT niet iets lastigs is, maar dat een veelvoud aan tools (reeds) beschikbaar is om het dagelijkse werk efficiënter en aangenamer te verrichten. Stam geeft de vele mogelijkheden die SharePoint biedt als voorbeeld. “Het gebeurt nog te vaak dat SharePoint alleen als een intranet-oplossing wordt gebruikt en niet als tool die de effectiviteit van werkprocessen kan verbeteren”.

Emile Stam (foto), die eerder voor onder meer BSO/Origin, CMG en Valid werkte, herkent te vaak in de markt dat IT-consultants zich onvoldoende verdiepen in de actuele werkprocessen van de klant om die kennis als uitgangspunt te kunnen nemen. “Het is de gebruiker die bij ons centraal staat, waarbij onze medewerkers een uitstekend beeld hebben van de mogelijkheden van de techniek en de belangen van de ICT-afdeling.”

Salves Business Productivity moet medio 2014 zijn gegroeid tot 12 medewerkers en uiteindelijk, net als de vier andere bedrijven die onder de vlag van Salves opereren, uitgroeien tot maximaal 30 man. “De mensen die nu worden aangesteld zijn seniors die een business achtergrond hebben met veel kennis van ICT. Vervolgens zullen we mensen werven die als senior een ICT-achtergrond hebben met veel gevoel voor business processen.”

Volgens Stam speelt de strategie van Salves Business Productivity in op verschillende trends in de markt; ten eerste groeien cloud gerelateerde producten en diensten sterk. Daarnaast is Het Nieuwe Werken steeds meer een onderdeel van het werkproces. Dit kent in veel gevallen vooral een interne focus (kleinere kantoren, minder reiskosten), zonder echt de vertaalslag te maken naar het verhogen van de productiviteit van medewerkers. Nog opvallender is het, volgens Stam, dat er te weinig oog is voor de externe focus en de samenwerking tussen bijvoorbeeld verschillende bedrijven.

Ten slotte zoeken steeds meer bedrijven bij hun dienstverlener naar een persoonlijke relatie, zo besluit Stam.“Dat is ook de reden dat geen van de bedrijven van Salves groter is dan 30 medewerkers. Opdrachtgevers hebben aan ons een echte partner die hun vraagstukken oppakt met senior consultants.”


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!