Redactie - 11 september 2013

Oracle introduceert nieuwe storage-appliances uit de ZS3-reeks


Oracle introduceert nieuwe storage-appliances uit de ZS3-reeks voor het uitvieren van bedrijfskritische taken, zoals voor het versnellen van database-query’s. 

Om Oracle Database-implementaties te vereenvoudigen, de databaseprestaties te optimaliseren en opslagcapaciteit te besparen maakt de ZS3-serie louter gebruik van storage-technologie die door Oracle is ontwikkeld. Het nieuwe Oracle Intelligent Storage Protocol (OISP) automatiseert het beheer en de optimalisatie van Oracle Databases. Oracle Database 12c communiceert via dit protocol metadata naar de Oracle ZS3 storage-appliance, die de optimalisatie automatiseert. Dit zorgt voor gestroomlijnde databaseprestaties en maakt een einde aan menselijke fouten, aldus Oracle. Klanten kunnen op deze manier meer doen met hetzelfde aantal medewerkers en hun strategische projecten sneller ten uitvoer brengen.

De nieuwe Heat Map- en Automatic Data Optimization (ADO)-functies van Oracle Database 12c passen tijdens de gehele datalevenscyclus verschillende compressieniveaus toe om consistent hoge databaseprestaties te garanderen en de benodigde opslagcapaciteit terug te dringen. Hybrid Columnar Compression (HCC) comprimeert Oracle Database-data met een factor van tien tot vijftig, zodat er aanzienlijk minder opslagcapaciteit nodig is. Dit resulteert in forse kostenbesparingen ten aanzien van de gegevensinfrastructuur, koeling, switches, leidingen, kabels, racks, vloerruimte en het benodigde onderhoud, aldus Oracle.

SMP, het besturingssysteem van de ZS3-systemen, is gebaseerd op cache-geheugen en multi-coreprocessors. Gebruikers kunnen daarmee profiteren van continue bandbreedte van meer dan 32 GB per seconde binnen één systeem. De storage-appliances uit de ZS3-reeks bieden ondersteuning voor duizenden virtuele machines per systeem. Ze kunnen volgens Oracle I/O met een hoog aantal threads aan.

De ZS3-reeks omvat storage-systemen die real-time, dynamische en applicatiebewuste prestaties en integrale statusanalyse bieden. Klanten kunnen statusgegevens voor de CPU, het cachegeheugen, protocollen, schijven, het geheugen, het netwerk en systemen allemaal tegelijk visualiseren. De storage-appliances uit de ZS3-reeks zijn voorzien van een verbeterd Hybrid Storage Pools cache-ontwerp dat ruimte-efficiënter is, de caching van bedrijfskritische gegevens optimaliseert en schijfprestaties biedt die voor een snelle responstijd met een consistent lage latency zorgen.

De ZS3 Hybrid Storage Pools-architectuur is al sinds 2008 geoptimaliseerd met flash-geheugen en multi-core, en de nieuwe versie biedt snellere responstijden ten opzichte van de vorige generatie. Dankzij de intelligente caching-algoritmes van de ZS3-reeks wordt tot zeventig procent van alle I/O geserveerd op basis van DRAM—tot 2 TB per systeem. Deze snelheid ligt duizend keer hoger dan die van flash-drives, en 10.000 keer hoger dan die van harde schijven. Hierdoor kunnen query’s razendsnel worden uitgevoerd en kunnen gebruikers sneller inzichten opdoen, aldus Oracle.


Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!