Redactie - 12 september 2013

Intel lanceert nieuwe multicore low-power SoC's voor tablets en notebooks


Tijdens het Intel Developer Forum in San Francisco heeft Intel zijn nieuwste familie van low-power Systems-on-a-Chip (SoC) gelanceerd (codenaam Bay Trail), die een nieuwe golf van tablets, 2-in-1's en andere mobiele apparatuur zal aandrijven.

Deze worden in het vierde kwartaal van dit jaar voor zowel consumenten als zakelijke gebruikers door OEM's op de markt gebracht, waaronder AAVA, Acer, ASUS, Dell, Lenovo en Toshiba.

De Bay Trail processorfamilie is gebaseerd op Intel's Silvermontmicroarchitectuur die in mei 2013 werd aangekondigd. De Intel Atom Z3000 Processor Series (Bay Trail-T) is Intels eerste mobiele multicore SoC en is momenteel het krachtigste product voor tablets en andere slanke mobiele ontwerpen. Het biedt een snelle en soepele ervaring en een krachtige balans van prestaties, batterijduur en grafische kracht.

De flexibiliteit van de nieuwe microarchitectuur maakt het mogelijk om verschillende varianten van de SoC te maken, bestemd voor uiteenlopende marktsegmenten, waaronder de nieuwe Intel Pentium- en Celeron-processors (codenamen Bay Trail-M en -D) voor instap 2-in-1's, laptops, desktops en all-in-one systemen.

De familie van Bay Trail SoC’s geeft Intel-klanten een brede reeks opties, door één hardwareconfiguratie aan te bieden die zowel Windows 8 als Android ondersteunt. Hierdoor ontstaat uiteindelijk een bredere keus uit modellen en prijzen, waardoor de juiste configuraties voor zowel consumenten als zakelijke gebruikers aangeboden kunnen worden, aldus Intel.


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!