Redactie - 12 september 2013

Ricoh krijgt ISO16759-certificering


De continue inspanningen van Ricoh op het gebied van duurzaamheid en milieu hebben ertoe geleid dat Ricoh Europe de certificering heeft ontvangen voor het naleven van de nieuwe wereldwijde ISO 16759-standaard voor “het kwantificeren van en communiceren over het berekenen van de CO2 voetafdruk van gedrukte mediaproducten”.

Deze certificering is een erkenning voor de CO2-calculator die Ricoh in het kader van het Carbon Balanced Printing Programme (CO2-neutraal printen) heeft ontwikkeld. De certificering van Ricoh Europe is toegekend door Print and Media Certification Ltd (PMC), de enige erkende certificeringinstelling in Groot-Brittannië die gespecialiseerd is in de papier-, grafische, media- en uitgeverijsector. PMC maakt gebruik van gespecialiseerde, ervaren printauditoren om grafische processen te verbeteren en waarde toe te voegen.

"Wij zijn erg trots dit zo snel na de introductie van de ISO-standaard in juli van dit jaar te hebben bereikt, slechts enkele weken na aanvang van het certificeringsproces", aldus Huib Kolen, Manager Business Development Production Printing bij Ricoh Nederland. "De CO2-calculator van Ricoh is speciaal ontworpen voor de production printing-markt om het milieueffect van printen op digitale productiesystemen van Ricoh te verminderen én het voor onze klanten mogelijk te maken CO2-neutrale diensten aan te bieden. Deze certificering geeft aan dat we op de goede weg zijn met ons Carbon Balanced Printing Programme."


Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!